ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Δραματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία - «Κάνουμε 100 νέες διασωληνώσεις την ημέρα»

Κορονοϊός: Δραματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία - «Κάνουμε 100 νέες διασωληνώσεις την ημέρα»

Την πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία όλης της χώρας από το κύμα του κορονοϊού που σαρώνει περιέγραψε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Είναι δύσκολα, έχουμε πολλές εισαγωγές και νοσηλευόμενους ακόμα και σε κοινές κλινές. Οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 5.000, ενώ και ο αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ υψηλός. Υπάρχουν άνθρωποι διασωληνωμένοι που περιμένουν να μεταφερθούν» είπε αρχικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάνουμε γρήγορη διακίνηση άλλα όταν έχεις 100 νέα διασωληνώσεις δεν αντέχει το σύστημα να του βάλει όλους σε ΜΕΘ» συμπλήρωσε περιγράφοντας τη δύσκολη καθημερινότητα που διαχειρίζονται οι γιατροί στα νοσοκομεία.

Κατά την ίδια «έχουμε τρόπο να το αντιμετωπίσουμε, μέχρι στιγμής αντέξαμε και στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά αν συνεχίσουμε να έχουμε 100 διασωληνωμένους, θα έχουμε ανθρώπους που θα νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε».

Η Μίνα Γκάγκα, πάντως, τόνισε ότι αν προσέξουμε όλοι τα πράγματα μπορεί εύκολα να βελτιωθούν παρά την κούραση το θυμό των πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια τα περισσότερα κρούσματα παρουσιάζονται πλέον σε οικογένειες, καθώς παρατηρείται μεγάλη διασπορά σε εσωτερικούς χώρους και σπίτια.

«Έμφραγμα» στο Λαϊκό - Υπήρξε συσσώρευση ασθενών

Μια από αυτές τις πολύ δύσκολες εφημερίες ήταν και αυτή στο νοσοκομείο «Λαϊκό» το βράδυ της Τρίτης κατά την οποία «έβγαλε» με την εφημερία αλλά υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.

«Ξεκινήσαμε με 25 απλές κλίνες ελεύθερες, τα κενά κρεβάτια υπερκαλύφθηκαν γρήγορα», τονίζει στο Newsbomb.gr o προϊστάμενος μονάδας Covid του Λαϊκού, κ. Νίκος Ορφανός.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 7 φορεία με ασθενείς σε οβίδες οξυγόνου μέσα στις κλίνες», προσθέτει στο Newsbomb.gr και συνέχισε λέγοντας «στις 5 το πρωί είχαν γίνει ήδη 28 εισαγωγές, με την εφημερία να τελειώνει στις 8 το πρωί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - «Λαϊκό»: Δεν διακόπηκε καμία εφημερία