ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: Σημαντικές δράσεις του Ε.Ε.Σ. για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου), διοργανώνοντας σημαντικές δράσεις, με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού στην ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας ο Ε.Ε.Σ, διοργανώνει, την Τετάρτη 7 Απριλίου 2021, διαδικτυακά σεμινάρια πρώτων βοηθειών για το προσωπικό της εταιρείας PEPSICO HELLAS. Συγκεκριμένα, εκπαιδευτές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσουν ολοήμερη διαδικτυακή παρουσίαση, ανά τμήματα εργαζομένων, λόγω της αναγκαιότητας γνώσης Πρώτων Βοηθειών, καθώς η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση κάποιου που γνωρίζει Πρώτες Βοήθειες, μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει κάποια ζωή. Η ενημέρωση πραγματοποιείται βιωματικά με την αναπαράσταση συνθηκών έκτακτης ανάγκης, ώστε να μάθουν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιηθούν τις αναγκαίες πρώτες βοήθειες.

Ξεκινούν τα rapid test του προγράμματος DG SANTE

Άμεσα ξεκινά η διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 (rapid test) του προγράμματος DG SANTE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Ο γενικός σκοπός της εν λόγω δράσης είναι να συμβάλει στη μείωση της νοσηρότητας, της θνησιμότητας και των κοινωνικών επιπτώσεων του κορονοϊού με την πρόληψη, επιβράδυνση ή διακοπή της μετάδοσης σε κράτη μέλη υψηλού κινδύνου της Ε.Ε., καθώς και την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης σε άλλες χώρες με την αύξηση των δειγματοληπτικών ελέγχων του Ερυθρού Σταυρού στα εξής κράτη-μέλη της ΕΕ: Αυστρία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να