ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία υπουργείων Υγείας – Εθνικής Άμυνας για την Ψυχική Υγεία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας για την Ψυχική Υγεία
Υπ. Υγ.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τετάρτη (07/04/2021) ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής και η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Η νέα συνέργεια αποσκοπεί στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση στην εμφάνιση ψυχωτικών διαταραχών, καθώς και στην επιμόρφωση των ειδικών ψυχικής υγείας και του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τον αυτισμό, μέσω πιλοτικού προγράμματος.

Οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας και Υγείας επιβεβαίωσαν την άριστη διυπουργική συνεργασία σε θέματα κοινού υγειονομικού ενδιαφέροντος, με την υπογραφή του νέου Μνημονίου Συνεργασίας & Κατανόησης (Memorandum of Understanding – MoU). Οι κοινές δράσεις επεκτείνονται περαιτέρω στους τομείς της πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης και παροχής της απαραίτητης εκπαίδευσης, ώστε να διατηρείται υψηλός ο δείκτης καλής ψυχικής υγείας, μέσω της απαραίτητης ψυχολογικής υποστήριξης προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τις οικογένειές τους.

«Η κοινή δράση του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που σήμερα δρομολογείται επίσημα, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί μια ξεχωριστή, νέα και ελπιδοφόρα πτυχή του συλλογικού βίου.
Η χώρα θωρακιζόταν και θωρακίζεται υλικά απέναντι σε ποικίλες προκλήσεις και τώρα ενισχύει την ψυχική άμυνα απέναντι στις δοκιμασίες της καθημερινότητας. Το νέο μας όπλο στην κοινή μας συνεργασία ενάντια στις ψυχικές παθήσεις και διαταραχές είναι αφενός η πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση στην εμφάνιση ψυχωτικών διαταραχών και αφετέρου η επιμόρφωση των ειδικών ψυχικής υγείας και του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με τον αυτισμό.
Στην Ελλάδα, όταν ενώνουμε δυνάμεις, τα αποτελέσματα είναι θετικά και νικηφόρα» αναφέρει σχετικά η κυρία Ράπτη, μέσω Facebook.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυπαρισσία Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τον σκότωσε γιατί δεν του συνέδεσε το κινητό–Θρήνος για τον 39χρονο