ΥΓΕΙΑ

Πώς θα πεις «αντίο» στην καθημερινή κούραση με φυσικό τρόπο

Πώς θα πεις «αντίο» στην καθημερινή κούραση με φυσικό τρόπο

Πόσες φορές έχεις επιστρέψει στο σπίτι μετά το γραφείο και δεν έχεις την ενέργεια να πας στο γυμναστήριο ή να καταπιαστείς με το οτιδήποτε; Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει το πρωί, νιώθοντας μία έντονη κόπωση; Άραγε, πόσο συχνά αισθάνεσαι ότι δεν έχεις τη δύναμη να αντεπεξέλθεις στους γρήγορους και έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου;

Η καθημερινή κόπωση αποτελεί συχνό φαινόμενο για τους περισσότερους από εμάς, ενώ ειδικότερα την εποχή που διανύουμε και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στη ζωή μας, έχει μετατραπεί σε ένα είδος «μάστιγας». Από τη μία πλευρά οι αυξημένες υποχρεώσεις, η επιστροφή στο γραφείο ή η τηλεργασία και από την άλλη, το άγχος της νέας πραγματικότητας.

Ενώ έχουμε ή προσπαθούμε να βρούμε, λοιπόν, την ενέργεια και τη διάθεση να είμαστε όσο πιο δραστήριοι γίνεται, συχνά νιώθουμε τις δυνάμεις μας να μας εγκαταλείπουν, αισθανόμαστε πως δεν διαθέτουμε την απαραίτητη πνευματική εγρήγορση και τις αντοχές και κάπως έτσι, αφήνουμε -άθελά μας- το αίσθημα της κόπωσης να μας καταβάλλει.

Γιατί η καφεΐνη δεν αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα

Η αλήθεια είναι πως οι γρήγοροι και απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητάς μας, μας προκαλούν να είμαστε κάθε στιγμή ξεκούραστοι, παραγωγικοί και αποδοτικοί, ενώ οι υποχρεώσεις, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις της ζωής μας «τρέχουν».

Πολλοί, λοιπόν, στρέφονται καθημερινά στην κλασική, αλλά όχι πάντα αποτελεσματική και ωφέλιμη «λύση» της καφεΐνης, η οποία μάλιστα, όταν ξεπερνά τα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, μπορεί να συνοδεύεται από ορισμένες αρνητικές επιδράσεις: Από έντονη νευρικότητα μέχρι επιπλέον άγχος και από πόνο στο στομάχι μέχρι ταχυκαρδία και αϋπνία.

Πώς μπορείς να είσαι συνεπώς σε πνευματική εγρήγορση και να έχεις ενισχυμένες εργασιακές επιδόσεις, χωρίς να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις τις ανεπιθύμητες επιδράσεις της καφεΐνης και επιμένοντας σε φυσικές λύσεις και επιλογές; Συνέχισε να διαβάζεις για να πάρεις τις απαντήσεις που χρειάζεσαι και να πεις «αντίο» στην καθημερινή κόπωση.

Από την άσκηση στα κατάλληλα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής

Μπορεί να μην το γνωρίζεις όμως, η ατονία αποτελεί ένα ιδιαίτερα συχνό σύμπτωμα, το οποίο μπορεί να οφείλεται σε πολλές αιτίες. Αρκετές από τις αιτίες αυτές, λοιπόν, σχετίζονται πιθανότατα με τον τρόπο ζωής σου και δη, με τις διατροφικές σου συνήθειες. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που αξίζει να υιοθετήσεις και ορισμένες φυσικές εναλλακτικές που μπορούν να σου προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεσαι. Το «κλειδί» βρίσκεται στο να υιοθετήσεις μία ολιστική προσέγγιση για υγιές μυαλό και σώμα και το πώς θα τα καταφέρεις, θα το ανακαλύψεις αμέσως!

  1. Πες «ναι» στην καθημερινή άσκηση: Όταν αισθάνεσαι κόπωση, πιστεύεις ότι το να αποφύγεις την άσκηση και να ξαπλώσεις στον καναπέ, θα σε γεμίσει ενέργεια. Συνήθως όμως, αυτή η επιλογή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Διότι στην πραγματικότητα η σωματική άσκηση μπορεί να σε τονώσει, αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σου και την ίδια ώρα, να σε βοηθήσει να ενισχύσεις τις αντοχές σου.
  2. Στρέψου σε ένα νοοτροπικό συμπλήρωμα διατροφής: Στην αγορά κυκλοφορούν πολλά συμπληρώματα που υπόσχονται να σε τονώσουν. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην ενέργεια και την εγρήγορσή σου, αν θέλεις να δεις διαφορά, καλό είναι να στραφείς στο κατάλληλο μείγμα βοτάνων και τις απαραίτητες φόρμουλες βιταμινών. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε ό,τι έχει να κάνει με τα φυσικά συστατικά που «ξεκλειδώνουν» τον εγκέφαλο και την ενέργειά σου, τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής και δη τα Neubria, ξεχωρίζουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για ειδικά διαμορφωμένες φόρμουλες που ενεργοποιούν τις λειτουργίες του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να βελτιώνουν τις νοητικές, τις πνευματικές, αλλά και τις σωματικές σου αποδόσεις. Στην περίπτωση, λοιπόν, που την περίοδο που διανύουμε εργάζεσαι πολύ, προσπαθείς έντονα να αντεπεξέλθεις σε πολλές δραστηριότητες και γενικότερα, αισθάνεσαι καθημερινά κούραση ή εξάντληση, τότε το Neubria Energy είναι αυτό που χρειάζεσαι. Περιέχει τέσσερα είδη τζίνσενγκ, L-θεανίνη και γκουαράνα -δηλαδή φυσικά συστατικά που συμβάλλουν στη συνεχή απελευθέρωση ενέργειας και την τόνωση του οργανισμού- και εκτός από προσεκτικά επιλεγμένα βότανα, περιέχει και φόρμουλες βιταμινών, ο συνδυασμός τον οποίων μειώνει την κούραση και αυξάνει τις πνευματικές αποδόσεις.

  1. Πες «όχι» στην υπερκατανάλωση καφεΐνης: Όσο παράξενο και αν φαντάζει, η υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης όχι μόνο δεν θα σε τονώσει, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά και με αρνητικό τρόπο, τα επίπεδα της ενέργειας στον οργανισμό σου. Ουσιαστικά, η υπερκατανάλωση καφεΐνης προκαλεί απότομες διακυμάνσεις στα επίπεδα ενέργειας μέσα στην ημέρα και μπορεί να σε κάνει να νιώσεις έντονη ατονία, έπειτα από μία σύντομη περίοδο υπερδιέγερσης. Μάλιστα, οι πολλοί καφέδες μπορούν να σου προκαλέσουν και αϋπνία και ως συνέπεια, να σε κάνουν να νιώθεις ακόμη περισσότερη κούραση το επόμενο πρωί.

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, δεν είναι τόσο δύσκολο, όσο ενδεχομένως φαντάζει, να τονώσεις τον οργανισμό σου με φυσικό τρόπο και να βρεις ξανά την ενέργεια που χρειάζεσαι για να συνεχίσεις φέρνεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου και να γεμίζεις τις ημέρες σου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν.

Προσπάθησε να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, βάλε την άσκηση στη ζωή σου, περιόρισε τους πολλούς καφέδες και ανακάλυψε τις δυνατότητες που μπορούν να σου προσφέρουν τα νοοτροπικά συμπληρώματα διατροφής Neubria, επιλέγοντας εκείνο που περιέχει το μείγμα βοτάνων και τις φόρμουλες βιταμινών, που θα σου δώσουν την ενέργεια που έχεις ανάγκη. Με λίγα λόγια, υιοθέτησε μία ολιστική προσέγγιση για ένα υγιές μυαλό και ένα υγιές σώμα και στήριξε τον οργανισμό σου φυσικό και αποτελεσματικό τρόπο. Διότι ζούμε καλύτερα, όταν νιώθουμε καλά!

Θα τα βρείτε στα φαρμακεία. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.

Ακολουθήστε τη Neubria στο Facebook και το Instagram