ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές σαρώνει ο ιός – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα

Κορονοϊός: Ποιες περιοχές σαρώνει ο ιός – Έκτακτη ενημέρωση σήμερα
Αγωνία στους ειδικούς για την πορεία του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Αγωνία στους ειδικούς για την πορεία του κορονοϊού τις επόμενες εβδομάδες

Την πορεία των δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρακολουθούν με αγωνία οι ειδικοί προκειμένου να διαπιστώσουν αν η δυναμική είναι τέτοια προκειμένου να ζητηθεί η λήψη μέτρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι για σήμερα Δεύτερα (04/07) έχει προγραμματιστεί ενημέρωση από τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, και τον α΄ αντιπρόεδρο του οργανισμού, Δημήτρη Παρασκευή.

Αυτό που προβληματίζει είναι από τη μια η επιμονή στους πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων, οι οποίοι ορισμένες ημέρες θυμίζουν ημέρες του περασμένου Απριλίου, και αφετέρου η αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία καθώς αυτός είναι ένας από τους δείκτες που θα δείξουν αν θα χρειαστεί να υπάρξει λήψη μέτρων για τον κορονοϊό.

Η εικόνα που υπάρχει βάσει των στοιχείων του ΕΟΔΥ είναι ότι η αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών από τις 19 Ιουνίου μέχρι και χθες, Κυριακή (03/07), έφτασε στο 90%.

Όπως προκύπτει από την επεξεργασία των επίσημων στοιχείων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο κυλιόμενος μέσος όρος των ημερήσιων εισαγωγών αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα (26/6) κατά 44% και κατά 90% μέσα σε δύο εβδομάδες και μέχρι χθες Κυριακή (3/7) με τον μέσο όρο εισαγωγών του επταημέρου ναι είναι 274 ασθενείς η διάμεση ηλικία των οποίων είναι τα 37 έτη.

Παράλληλα ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ δεν μειώνεται πια και παραμένει κοντά στις 100 – 98 την Κυριακή (03/07).

Η εικόνα που έδωσε η τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ έδειξε στην πρώτη θέση των κρουσμάτων την Αττική όπου καταγράφηκαν περισσότερες από τις μισές μολύνσεις που εντοπίστηκαν την Κυριακή – 6.664 κρούσματα σε σύνολο 11.629 νέων κρουσμάτων. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί η Κρήτη με 1.177 κρούσματα και στην τρίτη η Θεσσαλονίκη με 925 νέες μολύνσεις.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Ακολουθεί ο ημερήσιος αριθμός και κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού επιβεβαιωμένων εγχώριων κρουσμάτων COVID-19 ανά περιφερειακή ενότητα στις 03 Ιούλιος 2022

Ο χάρτης των κρουσμάτων

Σχετικές ειδήσεις