ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊος: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων «σύντομα» βλέπει η Γκάγκα

Κορονοϊος: Αποκλιμάκωση των κρουσμάτων «σύντομα» βλέπει η Γκάγκα
Κορονοϊός: Μίνα Γκάγκα και Νίκος Τζανάκης μίλησαν για το πότε αναμένεται η κλιμάκωση του κύματος 
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κορονοϊός: Μίνα Γκάγκα και Νίκος Τζανάκης μίλησαν για το πότε αναμένεται η κλιμάκωση του κύματος 

Η αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού που επέστρεψαν σε επίπεδα της περασμένης άνοιξης έχει προβληματίσει τους ειδικούς που παρατηρούν την πορεία της πανδημίας αλλά και τους «σκληρούς δείκτες» για το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάγκη για λήψη μέτρων.

Σύμφωνα, πάντως, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η κορύφωση του νέου αυτού κύματος κορονοϊού είναι κοντά. Η κυρία Γκάγκα επικαλέστηκε, μάλιστα, επικοινωνία που είχε την Τρίτη με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, οι οποίοι της μετέφεραν πως σύντομα θα υπάρξει αποκλιμάκωση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να φορούν μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός και κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όσον αφορά τα συμπτώματα που εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες η Μίνα Γκάγκα είπε ότι είναι πιο ήπια από όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και αφορούν κυρίως πυρετό και πονοκέφαλο.

Η κυρία Γκάγκα είπε, τέλος, για την τέταρτη δόση ότι η σύσταση αφορά μόνο μεγάλης ηλικίας πολίτες και άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ξενοδοχείων καραντίνας για νησιά με αυξημένο ιικό φορτίο λέγοντας ότι αυτό εξετάζεται μόνο για μεγάλα αστικά κέντρα.

Κορονοϊός: 50.000 τα πραγματικά κρούσματα καθημερινά λέει ο Τζανάκης

Εντωμεταξύ σε περισσότερα από 50.000 υπολογίζει τα ημερήσια κρούσματα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η κορύφωση του κύματος να έρθει ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα. «Είμαστε πολύ κοντά στην κορύφωση, όπου κατά μέσο όρο μπορεί να δούμε 30.000 κρούσματα ημερησίως» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ εξηγώντας ότι η κορύφωση θα είναι παρατεταμένη και θα διαρκέσει όλο τον Ιούλιο.

Ο Νίκος Τζανάκης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να επιστρέψει η υποχρεωτική χρήση μάσκας και εξέφρασε τη διαφωνία του με μια τέτοια εξέλιξη: «Δεν χρειάζεται επιβολή στη χρήση της μάσκας. Όποιος δε νιώθει ασφαλής ας φορέσει τη μάσκα του. Να σκεφτούν όλοι την ατομική ευθύνη η οποία σε ένα βαθμό είναι και συλλογική ώστε να προστατέψουν τους συγγενείς τους».

Σχετικές ειδήσεις