ΥΓΕΙΑ

Παγώνη για ασπαρτάμη: «Υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, δεν χρειάζεται πανικός»

Παγώνη για ασπαρτάμη: «Υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, δεν χρειάζεται πανικός»
IN–TIME

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται να κρούσει τον «κώδωνα» του κινδύνου για την ασπαρτάμη, ένα από τα πλέον διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ο Οργανισμός αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη αποτελεί πιθανότατα καρκινογόνο ουσία, σύμφωνα με πληροφορίες. Η ασπαρτάμη είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά, η οποία χρησιμοποιείται σε προϊόντα αναψυκτικών έως και τσίχλες.

H Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις, ενώ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει μία μεγάλη μελέτη, η οποία θα δείξει τι πραγματικά ισχύει, μιλώντας στο MEGA.

«Ο ΠΟΥ είχε κάποιες ενδείξεις εδώ και έναν μήνα από μία επιτροπή, ότι τα πράγματα με την ασπαρτάμη δεν πηγαίνουν καλά. Μία επιτροπή δουλεύει μία μεγάλη μελέτη και τη 15η Ιουλίου θα έχουν αποτελέσματα. Προς το παρόν, υπάρχουν ενδείξεις», σημείωσε.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε ότι αυτή η είδηση έχει «σπείρει» τον πανικό στον κόσμο, με την ίδια να συμβουλεύει πως θα πρέπει να αναμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα της μελέτης. «Ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεν χρειάζεται πανικός, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», ολοκλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις