ΥΓΕΙΑ

Χωρίς γιατρούς ΕΟΠΥΥ ως την Τετάρτη

Χωρίς γιατρούς ΕΟΠΥΥ ως την Τετάρτη

Χωρίς γιατρούς μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη θα παραμείνουν οι ασθενείς- ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

καλούμενοι να πληρώνουν οι ίδιοι τις ιατρικές επισκέψεις, εκτός αν πρόκειται για εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Συνέχιση της επίσχεσης εργασίας μέχρι και την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι ταυτόχρονα συγκροτούν «πανιατρικό μέτωπο αλληλεγγύης» για τη διάσωση της ιδιωτικής και δημόσιας υγείας στη χώρα.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ), με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησε την διυπουργική σύσκεψη για την Υγεία, που όμως κατέληξε σε ασαφή συμπεράσματα για την επίλυση του Ταμειακού προβλήματος του ΕΟΠΥΥ, χωρίς σαφή μέτρα για την κάλυψη των ελλειμμάτων. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να παρουσιάζει τεράστιο ταμειακό έλλειμμα ύψους 1,5 δις ευρώ το οποίο καθημερινά διευρύνεται, συνεχίζει να οφείλει μόνο για το 2012 στους ιατρούς 230 εκ. ευρώ και άλλα 570 εκ. στους κλινικούς ιατρούς και 540 εκ στους εργαστηριακούς ιατρούς, για τα έτη 2010 και 2011.

Η Ένωση κάλεσε τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μ. Σαλμά να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό την πραγματική κατάσταση του οργανισμού και να καταστήσει σαφές ότι το παρόν επίπεδο παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ δεν είναι βιώσιμο με το ύψος της παρούσας χρηματοδότησης. Επίσης ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Σαλμά και την Διοίκηση τους ΕΟΠΥΥ, να τηρήσουν στο ακέραιο τις δημόσιες δεσμεύσεις τους εντός τον επόμενων ημερών σημειώνοντας πως διαφορετικά, η ευθύνη ανήκει εξ´ ολοκλήρου στον κ. Σαλμά και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Η ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ απηύθηνε δημόσια πρόσκληση διαλόγου στο υπουργείο και την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, ως μια ύστατη προσπάθεια να διασωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην χώρα.

Παράλληλα, συνέστησε στα μέλη της για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, να αποφύγουν κατά το δυνατόν την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και να προβαίνουν στην κατ' εξαίρεση εξυπηρέτηση των επειγόντων ή σοβαρών περιστατικών.