ΥΓΕΙΑ

Συνεχίζεται η εκπαίδευση για τον Έμπολα από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζεται η εκπαίδευση για τον Έμπολα από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Οι εκπαιδευτικές ημερίδες του ΚΕΕΛΝΠΟ για το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, για τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα συνεχίζονται, σε συνεργασία με όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και προσκεκλημένους τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ και τους Ιατρικούς Συλλόγους.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 στην 1η ΥΠΕ, θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο Κρήτης, στην 7η ΥΠΕ.

Στις ημερίδες του ΚΕΕΛΠΝΟ αναπτύσσονται τα εξής θέματα:

- Τρέχουσα επιδημία αιμορραγικού πυρετού Έμπολα

- Διαλογή – διαχείριση ύποπτου κρούσματος αιμορραγικού πυρετού Ebola σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Ιδιωτικά Ιατρεία)

- Μέτρα ατομικής προστασίας για ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό σε Χώρους Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - πρακτική εφαρμογή.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί ημερίδες στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Αγ. Παντελεήμων», στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου».

Ακολουθούν στις 19 Νοεμβρίου το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στις 20 Νοεμβρίου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και στις 21 Νοεμβρίου το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις