ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυτοψία στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αυτοψία στις δομές φιλοξενίας μεταναστών στη Λέσβο

Τις δομές φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Καθηγητής Χειρουργικής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από τον Ιατρό του ΚΕΕΛΠΝΟ, Λάζαρο Κωστόπουλο, και τον υπεύθυνο του Γραφείου Διεκπεραίωσης Ειδικών Θεμάτων Οικονομίας & Διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γεώργιο Αναστόπουλο, ενημερώθηκε για τις συνθήκες φιλοξενίας των μεταναστών και προσφύγων και τις ανάγκες των τοπικών αρχών.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων τοπικών αρχών. Το κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας (ΚΕΤΥ) στη Μόρια Λέσβου και την Κινητή Μονάδα Πρώτης Υποδοχής, καθώς επίσης χώρους του λιμένα Μυτιλήνης.

Στόχος του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η έγκαιρη διάγνωση ενδεχόμενων λοιμωδών νοσημάτων και η διόρθωση οποιωνδήποτε ατελειών των δομών φιλοξενίας των μεταναστών/προσφύγων, ώστε να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες υγιεινής τόσο των ιδίων όσο και των ένστολων και λοιπών εμπλεκόμενων, σε συνδυασμό πάντοτε με τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Η περιοδεία του κλιμακίου του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Λέσβο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης της πολιτικής του υπουργείου Υγείας για τη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας και την επαρκή υγειονομική κάλυψη των νεοεισερχόμενων στη χώρα ατόμων.

Σχετικές ειδήσεις