ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη για το πρόβλημα των απορριμμάτων στον Πύργο

ΚΕΕΛΠΝΟ: Σύσκεψη για το πρόβλημα των απορριμμάτων στον Πύργο

Τις παρεμβάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος με τα απορρίμματα στον Πύργο, παρουσίασε ο πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στο Δημαρχείο της πόλης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γιαννόπουλος, είναι ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω επιπτώσεις σε αυτό το εξαιρετικής σοβαρότητας ζήτημα, που απασχολεί την τοπική κοινωνία και το οποίο έχει λάβει και διαστάσεις υγειονομικής κρίσης.

Τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αμάζευτοι σε δρόμους της πόλης και των χωριών του Πύργου, γύρω ή κοντά σε σχολεία, χώρους ιατρικού ενδιαφέροντος όπως το νοσοκομείο και κέντρα υγείας), με προφανείς κινδύνους για την υγεία των νοσηλευομένων και των εργαζομένων, αλλά και όσων ζουν και κινούνται στην περιοχή.

Η πόλη του Πύργου και των δημοτικών κοινοτήτων της αντιμετωπίζει το πρόβλημα αποκομιδής των απορριμμάτων, καθόσον δεν υπάρχει χώρος εναπόθεσής τους μετά τη λήξη (ύστερα από πολλαπλές παρατάσεις) της άδειας λειτουργίας του χώρου στον οποίο δεματοποιούνταν και αποθηκεύονταν.

Σχετικές ειδήσεις