ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Στο δρόμο 1.200 επικουρικοί – Στάση εργασίας στα νοσοκομεία στις 03/01

ΠΟΕΔΗΝ: Στο δρόμο 1.200 επικουρικοί – Στάση εργασίας στα νοσοκομεία στις 03/01

«Χρόνια πολλά» με απολύσεις επιφύλασσε η κυβέρνηση σε 1.200 επικουρικούς εργαζόμενους στο ΕΣΥ, οι οποίοι προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες πάνω από τέσσερα χρόνια και οι συμβάσεις τους λήγουν έως τον ερχόμενο Μάιο.

Η προϋπηρεσία τους στο ΕΣΥ λαμβάνει αυξημένη μοριοδότηση μόνο για το 10% των θέσεων των υπηρετούντων, στην προκήρυξη που εκδόθηκε για τις επικείμενες μόνιμες προσλήψεις. Έτσι, πετάγονται στο δρόμο 1.200 επαγγελματίες Υγείας, οι οποίοι τα μαντάτα τα έλαβαν μέσα στις γιορτές από την κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις ότι η αυξημένη μοριοδότηση θα αφορά όλους, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η απόλυση του επικουρικού προσωπικού θα δημιουργήσει τεράστια κενά στα νοσοκομεία, καθώς μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των νέων υπαλλήλων θα μεσολαβήσει τουλάχιστον ένας χρόνος. Μάλιστα, πολλοί από τους επικουρικούς, απογοητευμένοι, ετοιμάζονται να αποχωρήσουν από τα νοσοκομεία πριν από το τέλος των συμβάσεων, εάν δεν τροποποιηθεί η προκήρυξη, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Τα κενά αναμένεται να επηρεάσουν τη λειτουργία κλινικών, τμημάτων και ιατρείων, Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και χειρουργικών τραπεζιών.

«Η κυβέρνηση προτιμά να γίνουν χιλιάδες αιτήσεις για να πουλήσει εμπόριο ελπίδας στους υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών, αφού είναι βέβαιο ότι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα εκδοθούν μετά τις εκλογές» υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει θέσει το ζήτημα της απόλυσης των 1.200 επικουρικών υπαλλήλων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως μέχρι στιγμής τηρεί «σιγή ιχθύος» για την τροποποίηση της προκήρυξης. Για το λόγο αυτό, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη (03/01/2019) έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 με παναττική στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.