Γιατί ο Bill Gates «έφαγε» πόρτα από την Mercedes;

Ο Gates είχε πάει κάποτε σε μια αντιπροσωπεία της Mercedes-Benz με ένα πολύ ιδιαίτερο αίτημα και κατέληξε να αγοράσει Volvo.

Γιατί ο Bill Gates «έφαγε» πόρτα από την Mercedes;
2'

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Terry Haigh, πρώην διευθυντής πωλήσεων σε έναν αντιπρόσωπο της Mercedes στο Bellevue της Ουάσιγκτον, θυμάται ότι το 1989 εργαζόταν σε έναν έμπορο που πουλούσε Jaguar, Porsche και Audi.

Η πόλη είχε γίνει παράδεισος για τις εταιρείες τεχνολογίας, μεταξύ αυτών και η Microsoft, που στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 είχαν εκεί τα γραφεία τους.

Μια μέρα ο Bill Gates επισκέφτηκε τον αντιπροσωπεία προκειμένου να αγοράσει ένα αυτοκίνητο. Ο Gates οδηγούσε μια Jaguar XJ6 του 1986 και τους ρώτησε αν πουλούσαν Porsche.

Ο Bill γνώριζε ακριβώς τι ήθελε: Μια μαύρη 911 Cabrio με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αφού άκουσε τι είχαν να του πουν του άφησε την επαγγελματική του κάρτα, του είπε να καλέσει τη βοηθό του για να την ενημερώσει για την τιμή και το χρόνο παράδοσης παράδοσης και απλά γύρισε και έφυγε.

Χρόνια αργότερα, όταν ο Terry εργαζόταν για τη Mercedes-Benz, ένας εκπρόσωπος του Gates επισκέφτηκε την αντιπροσωπεία ζητώντας ξανά ένα συγκεκριμένο μοντέλο. Ένα αλεξίσφαιρο στέισον ώστε η νταντά να μεταφέρει τα παιδιά του ιδρυτή της Microsoft με ασφάλεια.

Το κατάστημα επικοινώνησε με τη Mercedes-Benz για να την ενημερώσει για τον πολύ σημαντικό πελάτη και το παράξενο αίτημά του. Λίγες μέρες αργότερα, η Mercedes απάντησε πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στη συγκεκριμένη παραγγελία.

Δίχως να χάσει χρόνο ο Gates ρώτησε τι άλλη επιλογή είχε. Ο Terry του πρότεινε ένα αλεξίσφαιρο Volvo 240 DL, που είχε ένα μικρό πρόβλημα: Το παράθυρο του οδηγού ήταν τόσο βαρύ που το μοτέρ του χαλούσε συνεχώς. Ακόμη και έτσι όμως, προφανώς ενοχλημένος από την απάντηση της Mercedes, ο Gates το αγόρασε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή