ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Μας συγχωρείτε λάθος»

«Μας συγχωρείτε λάθος»

Καταστρέφεις μία χώρα. Εξαθλιώνεις ένα λαό. Οδηγείς χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους στην αυτοκτονία. Και μετά με ένα απλό, λιγόλογο «μας συγχωρείτε, κάναμε λάθος υπολογισμούς» καθαρίζεις. Ή νομίζει ότι καθαρίζεις.

Τώρα παραδέχεται αυτός ο άνθρωπος-αριθμομηχανή Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, που όποτε έρχεται στην Αθήνα θυμίζει το χάρο που έρχεται να πάρει νέα κεφάλια, ότι από την αρχή το πρόγραμμα λιτότητας που εφάρμοσε στην Ελλάδα η τρόικα και το χρονοδιάγραμμα που μας επέβαλαν για εφαρμογή των απάνθρωπων μέτρων τους, ήταν λάθος.

Δεν υπολόγισαν σωστά οι χαρτογιακάδες που δεν ξέρουν την τύφλα τους στα οικονομικά και μας τους έστειλαν δήθεν για να μας σώσουν. Και το παραδέχονται τώρα. Αφού έκαψαν όλη τη χώρα, τις ελπίδες μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Μας συγχωρείτε, λάθος. Και τώρα τι γίνεται; Να τους κρεμάσουμε ανάποδα τον Τόμσεν και την παρέα του που ερχόντουσαν στην Αθήνα πάντα με τη διάθεση τιμωρού και τον αέρα των αφεντικών, δεν πρόκειται να βγάλουμε τίποτα. Άσε που είναι και βάρβαρο και θυμίζει Λιβύη.

Να τον δικάσουμε για κατά συρροή εγκλήματα εκ προθέσεως κατά του ελληνικού λαού, πού και πώς άραγε;

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον χαρακτηρίσουμε αυτόν τον «δολοφόνο» με τα μπλε μάτια «persona non grata» (ανεπιθύμητο πρόσωπο) για την Ελλάδα.

Αυτό όμως μπορεί να το κάνει μόνο η ελληνική κυβέρνηση. Αλλά κάπου στο σημείο αυτό εμφανίζεται και ο Τοτός με τα γνωστά του ανέκδοτα.

ΥΓ: Γιατί, αποκλείεται δηλαδή ο Τόμσεν και η παρέα του να έπαιξαν όλο αυτό τον καιρό το παιχνίδι –με το αζημίωτο βέβαια- όλων αυτών των ξένων κοράκων που θέλουν να αρπάξουν την Ελλάδα στα χέρια τους;