ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Να, κι αν τα βάφει. Να, κι αν δεν τα βάφει

Να, κι αν τα βάφει. Να, κι αν δεν τα βάφει

Μιλάμε για το απόλυτο καραγκιοζιλίκι. Εδώ καίγεται η χώρα και στη βουλή οι 300 «εκλεκτοί» ψάχνονται μεταξύ τους ποιος βάφει τα μαλλιά του και ποιος όχι.


Βρέθηκα προχτές στο καφενείο της βουλής και τους άκουγα σε διάφορα πηγαδάκια να λένε μεταξύ τους: «Ρε συ, ο Καμμένος είναι και βαμμένος, όπως λέει ο Άδωνις ή είναι φυσικό το μαύρο του μαλλί;», ο ένας. «Όχι ρε συ, τον ξέρω τον Πάνο, δεν τα βάφει όπως ο ηθοποιός που έχει, ο Χαϊκάλης. Αλλά ηθοποιός είναι ο άνθρωπος, τα βάφει για τη δουλειά του», απαντάει ο άλλος.

Εμετικές συζητήσεις, αναζητήσεις και προβληματισμοί μεταξύ ανθρώπων που εμείς τους ψηφίσαμε για να μας σώσουν και αυτοί ψάχνουν ο ένας τις τρίχες του άλλου.

Εγώ δεν φοβάμαι τα άσπρα μου μαλλιά –ίσως και να τα γουστάρω κιόλας. Όμως, ο άλλος αν νιώθει πιο νέος βάφοντας τα μαλλιά ή αν νιώθει ποιο γκόμενος και τεκνό με το βαμμένο μαύρο μαλλί, εμάς τι μας κόφτει; Να κι αν τα βάφει, να κι αν δεν τα βάφει.

Εμείς δεν τους στείλαμε στη βουλή να ψάχνει ο ένας τις τρίχες του άλλου και τι νούμερο βαφή χρησιμοποιούν. Γιατί έτσι καταλήγουν τα πρώτα νούμερα να είναι αυτοί.

Εμείς τους στείλαμε για να αποφασίζουν για την τύχη αυτής της χώρας και τη ζωή μας.

Και δεν είναι ρε συ Άδωνι πολιτικό επιχείρημα για να χτυπήσεις τον Καμμένο το βάψιμο ή όχι των μαλλιών του. Ευτελισμός του κοινοβουλίου λέγεται αυτό. Και μετά μας πειράζουν οι φασίστες που φτύνουν και βρίζουν τη βουλή όντας βουλευτές.

Άρα; Άρα στις εκλογές που έρχονται –όποτε έρθουν- ένα κλικ πριν ρίξετε την ψήφο σας, σκεφτείτε ποιον στέλνετε στη βουλή.

Αυτόν που θα ασχολείται με τις τρίχες των βουλευτών ή αυτόν που θα σταθεί όρθιος και θα δώσει τη σκληρή μάχη για μας και τα παιδιά μας.