ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

«Μαύρη» επέλαση στην Ευρώπη

«Μαύρη» επέλαση στην Ευρώπη

Θρίαμβος της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στις δημοτικές εκλογές της Γαλλίας. Πήρε την πρωτιά σε 17 πόλεις και πάει με αέρα νίκης στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής, με το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, να έρχεται πρώτο στην Αβινιόν με 29,63%.


Για ποιον χτυπάει η καμπάνα γι' αυτή τη μαύρη επέλαση στην Ευρώπη; Φυσικά για όλους. Και κυρίως για το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε, που κατάφεραν με την πολιτική τους να ξυπνήσουν το φίδι του φασισμού στην Ευρώπη.

Περίπου τα ίδια θα γινόντουσαν και με τους δικούς μας φασίστες, Μιχαλολιάκους και Σία, αν δεν ήταν τόσο αμόρφωτοι, τόσο ανόητοι και με τόσα εγκληματικά ένστικτα που έχουν. Ευτυχώς...

Δεν ξέρω πού θα φτάσει αυτή η μαύρη επέλαση στην Ευρώπη. Το τέρας όμως είναι ήδη προ των πυλών.

Η Λεπέν (που έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συνεργασία με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής) κρατώντας μία πιο χαλαρή στάση σε κοινωνικά θέματα όπως η αντιμετώπιση των μεταναστών, των σιωνιστών ή των μαύρων, απλά «έπαιξε» πολιτικά με την οργή των μη προνομιούχων Γάλλων, θυμάτων της οικονομικής κρίσης.

Δηλαδή, με απλά λόγια, πάτησε το κουμπί μίας αντιευρωπαϊκής διάθεσης όλων αυτών των «καταραμένων» της Γαλλίας (άνεργων, άστεγων, πεινασμένων) που θεωρούν το ευρώ κάτι σαν τη γαλλική γκιλοτίνα στη ζωή τους.

Να τους χαίρονται τώρα τους Γάλλους ακροδεξιούς και φασίστες οι διάφοροι Λαγκάρντ, Όλι Ρεν, Μπαρόζο και Μέρκελ. Τα κατάφεραν.

Ίσως, όμως, από μία άποψη τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία να εξελιχθούν σε ευνοϊκά για την Ελλάδα. Γιατί Βρυξέλλες και Βερολίνο δεν θα είναι το ίδιο άτεγκτοι όπως παλιά με τη χώρα μας, ξέροντας ότι έτσι ανοίγουν και στην Ελλάδα την πόρτα για τους αντιευρωπαϊστές και ακραίους.