ΑΠΟΨΕΙΣ

Ιωάννα: Η δύναμη ψυχής κερδίζει πάντα

Ιωάννα: Η δύναμη ψυχής κερδίζει πάντα

Την Δευτέρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου για σχεδόν μια ώρα άνοιξε την ψυχή της και μίλησε για πρώτη φορά on camera για όλα όσα έζησε και ζει τους τελευταίους 15 μήνες από τότε που η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα της έριξε βιτριόλι.

Ακούγοντας όλη τη συνέντευξή της κατάλαβα για πρώτη φορά αυτό που είχε πει ο δικηγόρος της μια ημέρα μετά την πρώτη παρουσία της Ιωάννας στη δίκη για την υπόθεση: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν πανέμορφη γιατί έλαμπε η ψυχή της.

Στη σχεδόν μια ώρα που μεταδόθηκε στην τηλεόραση η Ιωάννα παρουσιάστηκε μεγαλόψυχη απέναντι στην γυναίκα που στην πραγματικότητα την κατέστρεψε δεδομένου ότι η ποσότητα βιτριόλι που της έριξε ήταν τόση ώστε να προκαλέσει ακόμα και θάνατο.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν χαρακτήρισε την κατηγορούμενη, δεν της επιτέθηκε – έστω και φραστικά – δεν ζήτησε αποζημίωση για ό,τι της έχει προκαλέσει. Μόνο τη συμβούλευσε να αλλάξει στάση στο δικαστήριο γιατί τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα μάλλον επιβαρυντικά για την δράστιδα είναι.

«Έχω καταλάβει πως όταν μοιράζεις αγάπη και συμπόνοια και βοηθάς τον συνάνθρωπο εσύ γίνεσαι πιο πλούσιος όταν το μοιράζεις» είπε η Ιωάννα παρά τον πόνο που έχει βιώσει από τον Μάιο του 2020 οπότε και δέχθηκε την επίθεση.

Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι το νομικό πλαίσιο εξακολουθεί να είναι «χάδι» για όλους όσοι θα επιχειρήσουν κάτι παρόμοιο με την Έφη, τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι για τους δικούς της – άγνωστους ακόμα – λόγους.

Όπως είπε και η Ιωάννα «είναι πολύ σοκαριστικό, ότι σύμφωνα με τους γιατρούς θα έχω για μία 10ετία πόνους και χειρουργεία για να αποκαταστήσω σε κάποιον βαθμό τη λειτουργία μου και η δράστις θα αποφυλακιστεί πολύ νωρίτερα» καθώς το νομικό πλαίσιο αυτή τη στιγμή για το έγκλημα που έγινε σε βάρος της κοπέλας αυτής προβλέπει μέγιστη ποινή 15 χρόνια δίνοντας τη δυνατότητα αίτησης αποφυλάκισης μόλις στα 5 για τη δράστη.

Ακούει κανείς από τη Δικαιοσύνη; Γιατί από όσο θυμάμαι όταν απεικονίζεται, απεικονίζεται τυφλή, όχι κουφή…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.