Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Γιώργος Νταλάρας σε ελληνικό σχολείο του Μόντρεαλ

Ο Γιώργος Νταλάρας σε ελληνικό σχολείο του Μόντρεαλ

Με τραγούδια και δώρα αγάπης υποδέχτηκαν οι μαθητές του σχολείου «Σωκράτης- Δημοσθένης» στο Λαβάλ, χθες, τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος βρέθηκε στο Μόντρεαλ για τη συναυλία με τα ρεμπέτικα τραγούδια.

«Τα παιδιά με γέμισαν τρυφερότητα, συγκίνηση και αγάπη. Δεν είναι πρώτη φορά που αυτός ο τόπος, το Μόντρεαλ, με εκπλήσσει θετικά για τις προτεραιότητές του στην εκπαίδευση. Με καλωσόρισαν παιδάκια από διαφορετικές εθνικότητες που μιλάνε ολόσωστα και τις τρεις γλώσσες, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά, σε ένα σχολείο με όλες τις τάξεις, όπου δάσκαλοι και γονείς δίνουν την ψυχή τους, τη δύναμή τους και το κουράγιο τους να διατηρήσουν το υψηλό επίπεδο στη μόρφωση των παιδιών» είπε στο ΑΠΕ.

«Το να συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθειά τους είναι αυτονόητο και είναι τιμή για εμάς. Στη σημερινή εποχή της απομόνωσης, η έννοια της αλληλεγγύης και της συμμετοχής αποκτά ξεχωριστή σημασία σε αυτό το σχολείο, γιατί έτσι ενισχύεται η πραγματική πολιτιστική αξία του διεθνισμού. Εμείς είμαστε κοντά τους μέσα από τη μουσική και το τραγούδι, ιδιαίτερα το τραγούδι αυτών των συναυλιών, το ρεμπέτικο, το οποίο μας κάνει περήφανους» πρόσθεσε.

Η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα στο κατάμεστο θέατρο «Ριάλτο» γέμισε με παλμό το ακροατήριο, το οποίο συνεχώς χειροκροτούσε. Επιλέγοντας μία σειρά από τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη και του Βασίλη Τσιτσάνη, μεγάλων συνθετών από τη Σμύρνη, όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου και άλλων, όπως ο Απόστολος Καλδάρας και ο Απόστολος Χατζηχρήστος, έδωσε το στίγμα της συνέχειας της ελληνικής λαϊκής μουσικής.

Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάστηκε στη σκηνή ως τραγουδιστής και μουσικός (κιθάρα, μπουζούκι, ούτι) με μία εξαιρετική ορχήστρα και δύο πολύ καλές τραγουδίστριες, την Ασπασία Στρατηγού και τη σχεδόν πρωτοεμφανιζόμενη Αθηνά Λαμπίρη, η οποία έχει εντρυφήσει στο ρεμπέτικο όχι μόνο ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως μουσικός.

Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του Έλληνα καλλιτέχνη είναι η Βοστόνη και το Τορόντο.

ΠΗΓΗ ΑΜΝΑ

Σχετικές ειδήσεις