Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ομογενής από τη Μελβούρνη πούλησε μέρος της επιχείρησής του έναντι $88 εκατομμυρίων

Ομογενής από τη Μελβούρνη πούλησε μέρος της επιχείρησής του έναντι $88 εκατομμυρίων

Αν στους δρόμους της Μελβούρνης δείτε μια πολυτελέστατη Rolls Royce με μια πινακίδα που φέρει τον τίτλο «ΑΧΝΑ» να ξέρετε ότι ανήκει σε έναν ... Ομογενή!

Σε έναν πρόσφυγα από την Κύπρο, που με σκληρή δουλειά στην Αυστραλία έφτιαξε μια «αυτοκρατορία».

Άχνα λέγεται το χωριό του Κυριάκου Σκούλου, στην κατεχόμενη Κύπρο. Το εγκατέλειψε κυνηγημένος το 1974, όπως και δεκάδες χιλιάδες Κύπριοι πρόσφυγες μετά την αιματηρή τουρκική εισβολή.

Το εγκατέλειψε, αλλά δεν το λησμόνησε ποτέ. Και όταν η σκληρή δουλειά του στην Αυστραλία του απέδωσε καρπούς, στο πολυτελές αυτοκίνητο που αγόρασε έβαλε πινακίδα με το όνομα του αγαπημένου μα σκλαβωμένου του χωριού.

«Δεν φεύγει ποτέ από την σκέψη μου το χωριό μου» λέει ο κ. Σκούλος, που αυτές τις μέρες βρέθηκε στην επικαιρότητα.

Αιτία η πώληση των τριών εταιρών του ομίλου του Hudson Pacific, στην διεθνή γιγαντιαία εταιρία Retail Food Group έναντι 88 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Φυσικά, όταν έφυγα από το χωριό μου κυνηγημένος ως πρόσφυγας το 1974, αλλά και όταν έφτασα στην Αυστραλία το 1977 μετανάστης, δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη» λέει και προσθέτει:

«Δουλέψαμε σωστά, κάναμε σωστές επιλογές, προσέχαμε το προσωπικό μας».

Έτσι η Hudson Pacific έφτασε να απασχολεί 400 άτομα και να έχει ετήσιο τζίρο 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο κ. Σκούλος θα παραμείνει στην Retail Food Group (μια εταιρία που επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο) ως «πρέσβης και σύμβουλός της».

Παράλληλα, όμως, η οικογένειά το διατήρησε τον τέταρτο όμιλο που παράγει πίτσες, μπισκότα κ.ά. Στην οικογένεια Σκούλου ανήκουν ακόμα και τα ακίνητα που στεγάζουν τις επιχειρήσεις.

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη που αποτελεί και δικαίωση σκληρής δουλειάς 25 χρόνων μιας και ξεκίνησα την Hudson Pacific το 1991» λέει.

πηγη ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

Σχετικές ειδήσεις