Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η νέα χρονιά να δώσει έναυσμα επανεκκίνησης

Η νέα χρονιά να δώσει έναυσμα επανεκκίνησης

Η Ελλάδα καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις και να υλοποιήσει στόχους και δεσμεύσεις προς τους δανειστές, για να εκταμιεύονται οι δόσεις αλλά κυρίως για να επιβιώνουν αξιοπρεπώς οι πολίτες.

Του Κωνσταντίνου Σ. Μαργαρίτη - Δημοσιογράφου

Η μάχη και οι αντιστάσεις που θα απαιτηθούν, ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό, θα είναι ιδιαίτερα έντονες, για να επιτευχθούν συγκλίσεις και να αποτραπούν μοιραία γεγονότα.

Από τα πιο σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Παγκόσμια Οικονομία αλλά και οι κοινωνίες είναι η ανασφάλεια που όλοι νοιώθουν από τις καθημερινές εξελίξεις, και που προκύπτει από το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις συγκεκριμένες κοινωνίες και οικονομίες. Το πρόβλημα αυτό είναι προφανές ότι δεν είναι του ιδίου μεγέθους σε όλη την υφήλιο.

Στη χώρα μας, το πρόβλημα αυτό, της ανασφάλειας και του ελλείμματος εμπιστοσύνης, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του, γεγονός που σαφέστατα έχει αντίκτυπο τόσο στην οικονομία μας, όσο και στην κοινωνική συνοχή. Οι λόγοι που φθάσαμε σε αυτό το σημείο είναι πολλοί, είναι η κατάρρευση των αρχών και αξιών που υπήρχαν σε αυτή την κοινωνία παλαιότερα, είναι ο φόβος να δούμε και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια κατάματα, είναι η ασυνέπεια έργων και λόγων των κυβερνήσεων που πέρασαν από τη χώρα, είναι η επιλογή του ατομικισμού έναντι της ομαδικότητας, είναι η διαφθορά που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, είναι το έλλειμμα παιδείας και κουλτούρας.

Υπάρχουν και άλλοι τόσοι λόγοι που αν τους αναλύσουμε, θα χρειαστούν τόμοι για να τους καταγράψουμε.

Ως πρώτο ζήτημα, που ως κοινωνία και ως οικονομία πρέπει να στοχεύσουμε είναι το κτίσιμο της εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα στη χώρα μας. Είναι αρκετά δύσκολο και επίπονο όπου έχει επιχειρηθεί, αλλά είναι η μόνη δράση που μπορεί να τα αλλάξει όλα και να φέρει αλλαγή κλίματος και νοοτροπίας στη πατρίδα μας.

Από το 2010, όταν η παγκόσμια οικονομική κρίση ήρθε στη πατρίδα μας ,η χώρα μας λειτουργεί στο πλαίσιο τριών διαδοχικών προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής -συμβολαίων με τους δανειστές. Το χρέος της χώρας μας είναι απογοητευτικό για τις προοπτικές της οικονομίας και της προσέλκυσης νέων επενδυτών. Η ελληνική κρίση βυθίζει όλη την ευρωζώνη και καλούνται άμεσα οι ηγέτες της ΕΕ να αποφασίσουν για το μέλλον των κρατών-μελών της ΕΕ.

Η νέα χρονιά θα πρέπει να φέρει ελπίδες και νέες επενδύσεις που θα επιτρέψουν στον ελληνικό λαό να ξεφύγει από τον ιστό των μνημονίων και των ασφυκτικών δεσμεύσεων. Η Ελλάδα οφείλει να πρωταγωνιστήσει και να επωφεληθεί όλων των ευκαιριών που θα βρεθούν μπροστά της.

Η δραστική μείωση του χρέους της πατρίδας μας θα έχει σαφώς θετική επίδραση στην ελάφρυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας, από μια κρίση χρέους που δεν περιορίζεται στα ελληνικά όρια. Να αναληφθούν καινοτόμες πρωτοβουλίες και να δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αυτό που πρέπει να παρακινεί όλους μας, αν πραγματικά θέλουμε να ελπίζουμε σε ανάπτυξη και ανασύνταξη, είναι η ελπίδα ότι η χώρα μας αξίζει να βγει από το αδιέξοδο και οι πολίτες της να ζήσουν όπως επιθυμούν στη νέα Ελλάδα.
Να απαιτήσουμε όλα όσα αξίζει ο λαός μας και να διεκδικήσουμε τολμηρά το μέλλον μας στην Ευρώπη!

Με πάθος και ζήλο να κατακτήσουμε όσα μας αξίζουν και να δώσουμε μια ώθηση στη χώρα που πρέπει να απαλλαγεί από ξεπερασμένες νοοτροπίες και κομματικές λογικές. Να μπορέσει η νέα γενιά να παραμείνει στη πατρίδα της και να παρουσιάσει τα μελλοντικά της σχέδια, για την Ελλάδα της άλλης ημέρας, της σύγχρονης και αξιοκρατικής εποχής.

Το 2017 να φέρει περισσότερες νίκες και απαλλαγές από οικονομικές δεσμεύσεις. Καλή χρονιά με νέα επανεκκίνηση που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σχετικές ειδήσεις