Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Η ομογένεια της Αιγύπτου στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού

Η ομογένεια της Αιγύπτου στο πλευρό του Αιγυπτιακού λαού

Στο πλευρό των Αιγυπτίων τούτες τις δύσκολες ώρες βρίσκεται όλος ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου Χρήστος Καβαλής.

«Την παγιωμένη τακτική της επέλεξε η διεθνής τρομοκρατία για να κτυπήσει την Αίγυπτο με τη διασπορά αθώου αίματος! Γνωρίζοντας πως ο αιγυπτιακός λαός είναι βαθιά θρησκευόμενος, τόσο οι μουσουλμάνοι Αιγύπτιοι όσο και οι Χριστιανοί Αιγύπτιοι (Κόπτες), προσπάθησε η τρομοκρατία – μάταια βέβαια – να πλήξει την θρησκευτική συνείδηση των Χριστιανών για να στραφούν κατά των αδελφών τους Αιγυπτίων Μουσουλμάνων» τονίζει ο επικεφαλής της ελληνικής παροικίας.

«Για άλλη μία φορά η τρομοκρατία προσπαθεί να επιβιώσει στη Αίγυπτο, αλλά δεν θα το καταφέρει, όπως δεν το κατάφερε τα τελευταία χρόνια και όπως έκανε σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου ο ξενόφερτος εμφύλιος κατασπαράζει τους λαούς της. Τέτοιες πράξεις, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενώσουν περισσότερο τους Αιγύπτιους γύρω από τη σοφή ηγεσία τους» σημειώνει ο κ.Καβαλής, ενώ σχολιάζοντας την επιλογή της ημέρας της Κυριακής των Βαΐων για τα τρομοκρατικά κτυπήματα από τους τζιχαντιστές, αναφέρει: «Η Δύση θα πρέπει να καταλάβει πως στόχος είναι και παραμένει το αρραγές εσωτερικό μέτωπο της Αιγύπτου! Η επιλογή της Κυριακής των Βαΐων για το χτύπημα δεν είναι τυχαία! Είναι ημέρα που η μουσουλμανική Αίγυπτος θεωρεί αργία για τα παιδιά της που είναι Χριστιανοί, όπως και η Μ. Πέμπτη. Τόσος σεβασμός στη διαφορετικότητα της Θρησκείας αλλά όχι της Εθνικής συνείδησης».

Και προσθέτει: «Με όπλο αυτή την εθνική συνείδηση και ενότητα, είμαστε σίγουροι – ως Έλληνες που ζούμε για αιώνες στην Αίγυπτο – πως ο Αιγυπτιακός λαός θα ξεπεράσει και αυτή την παγίδα και θα συνεχίσει την πορεία που ξεκίνησε για την ανόρθωση της οικονομίας του και την επανάκτηση της σταθερότητας στην περιοχή, σχέδια που σαφώς δεν επιτρέπουν στην τρομοκρατία να ανθίσει. Θρηνούμε τα θύματα, συλλυπούμαστε τους αδελφούς μας Αιγύπτιους αλλά στεκόμαστε δίπλα τους στη χώρα που γέννησε όχι μόνο έναν λαμπρό αρχαίο παλαιό πολιτισμό αλλά και όπου στη γη της βρήκε ασφάλεια και αυτός ακόμα ο Χριστός μας, όταν κατέφυγε ως βρέφος με την Αγία Οικογένεια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις