BOMBER

Τον πήρε τηλέφωνο ο… μεγάλος και τελείωσε η ιστορία

Τον πήρε τηλέφωνο ο… μεγάλος και τελείωσε η ιστορία

Είδατε πώς ένα τηλεφώνημα μπορεί να αλλάξει τα πάντα; - Αναρωτιούνται όλοι γιατί έκανε πίσω ο Ερντογάν και δηλώνει τώρα ότι δεν θα έρθει σε σύγκρουση με τις δυνάμεις των Ρώσων και του Άσαντ, καθώς και ότι δεν θα επιχειρήσει να καταλάβει τη Μανμπίτζ που είναι το πιο σημαντικό αστικό κεντρικό στη Ροτζάβα.

«Για μένα, η είσοδος του καθεστώτος Άσαντ στη Μάνμπιτζ δεν είναι τόσο πολύ αρνητική. Γιατί; Επειδή είναι δικό τους έδαφος», είπε ο κ. Ενρτογάν σε δηλώσεις του στη Hürriyet. Μόλις πριν τρεις μέρες ο Τούρκος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι ο τουρκικός στρατός και οι Σύροι σύμμαχοί του θα καταλάβουν την Μανμπίτζ και το Κομπάνι.

Όμως το βράδυ της Τρίτης υπήρξε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο Πούτιν που είπε στον Ερντογάν να σταματήσει: «όπου έφτασες, έφτασες. Μέχρι εδώ…». Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μια επίσκεψη εργασίας εντός των προσεχών ημερών.

«Η πρόσκληση έγινε δεκτή» ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται ότι οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν «την ανάγκη να προληφθεί μια σύγκρουση ανάμεσα στις τουρκικές και τις συριακές μονάδες» στη βόρεια Συρία, όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει επίθεση.

Διαβάστε επίσης: Ο Τραμπ έκανε ρεζίλι τον Ερντογάν: Το ντοκουμέντο - «φωτιά», οι απειλές και ο... διάβολος

Είναι προφανές λοιπόν ότι μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από την περιοχή, κουμάντο κάνει ο Πούτιν, έστω και αθόρυβα.

Άλλωστε και πίσω από το deal των Κούρδων με τον Άσαντ, πάλι η Ρωσία βρίσκεται.

Η συμφωνία Κούρδων-Άσαντ-Ρώσων έχει τρία άμεσα αποτελέσματα:

Πρώτον, δίνει ανάσα στρατιωτική ανάσα στις SDF που είχαν μείνει χωρίς αεροπορική κάλυψη μετά την εσπευσμένη αποχώρηση των Αμερικανών. Δεύτερον, η Ρωσία καθίσταται κυρίαρχη του παιχνιδιού στη Συρία. Και τρίτον υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην διπλωματική στρατηγική των ΗΠΑ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ελληνικά μαχητικά πάνω από την Κύπρο – Εμπλοκή με τους Τούρκους (Αποκλειστικές εικόνες)

Τουρκία Vs Συρία: Οι στρατιωτικές δυνάμεις σε αριθμούς

Σχετικές ειδήσεις