BOMBER

Κάποιοι μπερδεύουν το «ΟΧΙ» με τον εμφύλιο πόλεμο

Κάποιοι μπερδεύουν το «ΟΧΙ» με τον εμφύλιο πόλεμο

Σάλο στο διαδίκτυο έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις του Νίκου Παππά και του Νίκου Καρανίκα οι οποίοι ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου επέλεξαν να εξυμνήσουν την μια πλευρά του εμφυλίου ο οποίος βέβαια έλαβε χώρα το 1943 -1946 και το 1946-1949 και όχι το 1940 

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στα social media οι αναρτήσεις των Νίκου Καρανίκα και Νίκου Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο πρώην σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, με ανάρτησή του στο twitter, απευθύνθηκε σε όσους γιορτάζουν την 28η Οκτωβρίου και το έπος του 1940, γράφοντας: «Φασίστες, ρουφιάνοι, δοσίλογοι, ταγματασφαλίτες, ακροδεξιοί, τα κεφάλια μέσα και σκασμό. Σήμερα η μνήμη εκδικείται και τιμάει ηρωίδες και ήρωες. Τιμάμε τον αντιστασιακό λαό, την Εθνική Αντίσταση». Την ανάρτηση συνόδευσε με μία εικόνα από τη σημαία του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ».

Η ανάρτηση πολύ γρήγορα προκάλεσε αντιδράσεις, με τον Νίκο Καρανίκα, να προχωράει σε νέα ανάρτηση, στην οποία έγραψε: «Διαβάζει ο κόσμος τον όρκο των ηρώων μας που μας απελευθέρωσαν διαβάζει και των υπόδουλων παπούδων σας ακροδεξιοί και φασίστες και κρίνει για την σημερινή κατάντια σας».

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Νίκο Καρανίκα και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ο οποίος έγραψε στο twitter: «Και τότε ενάντια στον φασισμό και τους συνεργάτες του, και τώρα ενάντια στους επιγόνους τους και όσους τους ανέχονται. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Τώρα «τι δουλειά έχει το ΟΧΙ του Μεταξά με τον εμφύλιο;» είναι ένα ερώτημα...