ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Ιστορίες οικονομικού τρόμου: «Κόκκινα» δάνεια και... ζόμπι

Ιστορίες οικονομικού τρόμου: «Κόκκινα» δάνεια και... ζόμπι

Μπορούν οι νεκροί να αποπληρώνουν δάνεια; Στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και στην Ελλάδα, όλα γίνονται - Δείτε τι μπορεί να σκαρφιστεί ο «τραπεζικός» νους για να περάσει τα stress tests χωρίς οι τραπεζίτες να βάλουν ούτε ένα σέντ από την τσέπη τους - Απίστευτη αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Απίστευτες ιστορίες έχουν προκύψει από το άνοιγμα της ντουλάπας όπου ξεχύθηκαν τα «ζόμπι» των κόκκινων δανείων, καθώς ο λογαριασμός καθημερινά αυξάνεται με την αξία τους να υπερβαίνει τα 100 δισ. ευρώ.

Το φετινό καλοκαίρι θα το θυμούνται για πάντα τα στελέχη των τραπεζών που κλήθηκαν εσπευσμένα από τις διακοπές τους για να ελέγξουν τα κόκκινα δάνεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν δάνεια τα οποία ενώ είχαν να αποπληρωθούν από το 2008 και 2009 χρονιές που ξεκινούσε η μεγαλύτερη κρίση στην νεώτερη ιστορία της Ελλάδας εμφανίζονταν να αποπληρώνονται κανονικά μέχρι και τον φετινό Μάιο.

Όπως αποκαλύφθηκε από τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών τα συγκεκριμένα δάνεια ανήκουν είτε σε φυσικά πρόσωπα που είχαν αποβιώσει στα χρόνια της εξαετούς ύφεσης, είτε σε επιχειρήσεις που έχουν ήδη πτωχεύσει. Συνεπώς τα δάνεια αυτά διαγράφονται και δεν μπορούν να διεκδικηθούν από τις τράπεζες.

«Μα είναι ποτέ δυνατόν να αποπληρώνονται τα δάνεια από πεθαμένους;», θα αναρωτηθεί εύλογα κάποιος. Κι όμως στην Ελλάδα γίνονται όλα.

Το μυστήριο που αναζητούν οι τράπεζες στο πλαίσιο του τελικού ποσού για τα stress tests που θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι τις 30 Οκτωβρίου είναι πως βρέθηκαν τα δάνεια αυτά να φαίνεται ότι εξυπηρετούνται και ενώ είναι η τρίτη κατά σειρά ανακεφαλαιοποίηση που πραγματοποιούν οι τράπεζες από το 2013 μέχρι και σήμερα.

Άλλο ένα θέμα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες είναι ότι πολλοί δανειολήπτες οι οποίοι πίστεψαν ότι με το νόμο Κατσέλη θα διαγραφούν τα δάνεια τους, όχι μόνο δεν εμφανίζονται στις τράπεζες να δηλώσουν την οικονομική τους ανεπάρκεια αλλά όπως πληροφορούμαστε έχουν εξαφανιστεί αλλάζοντας τηλέφωνα και διευθύνσεις κατοικιών.

Ακόμη και στις περιπτώσεις που εντοπίζονται οι δανειολήπτες από τα υποκαταστήματα των τραπεζών αρνούνται να έρθουν σε επαφή με τις τράπεζες για να βρεθεί μία λύση και υποστηρίζουν ότι περιμένουν από την κυβέρνηση να επιληφθεί και να διαγράψει τα δάνειά τους.

ΥΓ: Εδώ κολλάει το ρηθέν: «Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αν χρειαστεί δηλαδή, θα αναστηθούν και οι πεθαμένοι προκειμένου να σωθούν οι τραπεζίτες....

Διαβάστε επίσης:

Πουλήστε τα δάνεια στους δανειολήπτες και όχι στα ληστρικά Hedge Funds