ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μόλυβος: Οι ΜΚΟ καταπατούν τον αιγιαλό, οι μεγαλοεπιχειρηματίες όχι;

Μόλυβος: Οι ΜΚΟ καταπατούν τον αιγιαλό, οι μεγαλοεπιχειρηματίες όχι;

Πριν από δύο περίπου μήνες, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Λέσβου πραγματοποίησε έλεγχο σε καταυλισμούς προσφύγων, που έχουν στήσει διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην περιοχή μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και Μολύβου.

Η Πολεοδομία διαπίστωσε παραβάσεις στις κατασκευές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, καθώς σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες άδειες για τις εγκαταστάσεις που έχουν αναπτυχθεί από τις ΜΚΟ, είναι δηλαδή αυθαίρετες. Επίσης, άλλες παραβάσεις αφορούν σε δημιουργία βόθρων και σε βαριές χωματουργικές εργασίες, οι οποίες εμπίπτουν στις διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας.

Τη σκυτάλη στους ελέγχους, επρόκειτο να πάρει και η Κτηματική Υπηρεσία, για να εξετάσει περίπτωση καταπάτησης αιγιαλού στην περιοχή του Μολύβου, σύμφωνα με την ΕΡΑ Αιγαίου.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει γνωστό, αν επιβλήθηκαν πρόστιμα ή άλλες διοικητικές πράξεις για τις διαπιστωμένες παραβάσεις, αν και η διαδικασία, σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες, βρισκόταν σε εξέλιξη, όπως επίσης κι αν πραγματοποιήθηκε τελικά ο έλεγχος για την καταπάτηση αιγιαλού.

Αν πράγματι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, τότε οι έλεγχοι θα έπρεπε να επεκταθούν και λίγο πιο πέρα, και μετά τις ΜΚΟ να πάρουν σειρά και ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, οι οποίες έχουν μάντρες στην κυριολεξία πάνω στο κύμα, στην παραλία του Μολύβου (χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η οικογενειακή μονάδα μεγαλοεπιχειρηματία του χώρου της Υγείας).

Στην περίπτωση που τα πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν, ακριβώς γιατί αυτό θα σήμαινε «καμπάνες» και για... άλλους, τότε θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ότι η διενέργεια των ελέγχων ήταν ένα επεισόδιο στον «ιδιόμορφο πόλεμο» μεταξύ τοπικών φορέων και ΜΚΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό στο νησί.

Σχετικές ειδήσεις