ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου από... άλλο ανέκδοτο: Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια!

Γιώργος Παπανδρέου από... άλλο ανέκδοτο: Εγώ δεν έπαιξα τη χώρα στα ζάρια!

Γιώργος Παπανδρέου | Ειδήσεις: Το ότι ακόμη και σήμερα, επτά χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του «Μνημονίου 1», ο «πρωτεργάτης» του εμφανίζεται αμετανόητος, ισχυριζόμενος ότι ήταν εκείνος και η κυβέρνησή του που έβαλαν πλάτη για να μην... οδηγηθεί η χώρα στα βράχια, μας αφήνει άναυδους, αδέρφια!

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα: Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός που συνέδεσε όσο κανείς το όνομά του με τα «πέτρινα χρόνια» των Μνημονίων, υποστήριξε πως ποτέ η κυβέρνησή του δεν έπαιξε... πόκα και μπαρμπούτι με το ελληνικό ζήτημα.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και ερωτηθείς αν πιστεύει πως ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα συναινούσε με τις αποφάσεις του, είπε: «Μίλησα με τον κ. Σαμαρά και μου είπε “όχι”, μπορούσα αν θέλετε να παίξω πόκα και να δω αν μπλοφάρει, εσείς όμως θα βάζατε τη χώρα σε αυτή την πιθανή εξέλιξη; Θα παίζατε ζάρια τη χώρα; Εγώ δεν το έκανα αυτό. Και βεβαίως μπορούσα να τον δοκιμάσω. Εάν όμως το είχα κάνει αυτό και δεν είχε περάσει με 180 και δεν παίρναμε τη δόση και χρεοκοπούσαμε τότε δικαίως ο ελληνικός λαός θα έλεγε “μα είχατε την πλειοψηφία γιατί αφήσατε την τύχη της χώρας στην αντιπολίτευση;”».

Δυστυχώς για εσάς, κύριε Παπανδρέου, η ιστορική μνήμη δεν παραχαράσσεται. Διά του λόγου το αληθές, ας σας θυμίσουμε τι λέγατε το Μάιο του 2010, όταν εκφωνούσατε τον «επικήδειο» μιας ολόκληρης χώρας από το Καστελλόριζο.

Επίσης, σ’ αυτό το… άτιμο το Διαδίκτυο δεν μένει τίποτε κρυφό, κύριε πρόεδρε του ΚΙΔΗΣΟ. Κι επειδή, είναι πολύ εύκολο και βολικό για μερικούς να ξαναγράφουν την Ιστορία κατά πως τους αρέσει, ρίξτε μια ματιά σε κάτι που προφανέστατα έχετε λησμονήσει: «Πώς έβαλαν τη χώρα στα Μνημόνια μέσα από μια κουζίνα ξενοδοχείου».

Αυτά δεν τα θυμάστε, μάλλον, κύριε Παπανδρέου. Ελάτε, όμως, που δεν τα ξεχάσαμε εμείς... Και ευτυχώς για εμάς, δεν μπορεί κανείς να μας πείσει ότι τούτη η χώρα δεν παίχτηκε στα ζάρια.

Κακό (;) πράγμα η μνήμη...

Σχετικές ειδήσεις