ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Ferrari δίνει τα παπούτσια στα χέρια του Philipp Plein!

H Ferrari δίνει τα παπούτσια στα χέρια του Philipp Plein!

Η διάσημη ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, εμφανώς εκνευρισμένη, έστειλε σε έντονο ύφος επιστολή στον Plein για διαφήμιση των προϊόντων του μέσω των αυτοκινήτων της!

Του Γιάννη Σκουφή

Ενδεχομένως τον Γερμανό σχεδιαστή Philipp Plein να μην το γνωρίζετε. Ωστόσο, η ανεπίσημη καταγγελία που του έκανε η Ferrari τον έχει κάνει πασίγνωστο στα social media (και όχι μόνο).

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Plein αποφάσισε να κάνει τοποθέτηση των προϊόντων του χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα της Ferrari. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η προώθηση με ανάρτηση στο Instagram της νέας κολεξιόν των sneakers παπουτσιών του τοποθετημένα πάνω σε μία 812 Superfast. Αυτό εξόργισε την Ferrari με αποτέλεσμα να του στείλει μια προειδοποίηση πριν κινηθεί νομικά. Μάλιστα, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Ιταλούς ήταν οι αιθέριες υπάρξεις με μπικίνι που υποβαθμίζουν την εικόνα του ιταλικού super car.

«Πρόκειται για μια ανεπιθύμητη σύνδεση των σημάτων Ferrari και των υποδημάτων της Philipp Plein (και του αμφιλεγόμενου τρόπου με τον οποίο προωθούνται) που αντίκειται στα δικαιώματα που έχουν οι επιλεγμένοι κάτοχοι Ferrari να χρησιμοποιούν τα εμπορικά σήματα της μάρκας». Η Ferrari είχε δώσει 48 ώρες διορία να κατέβει όλο το σχετικό υλικό.

Από την άλλη, ο Plein είπε πως «…ο Διευθύνων Σύμβουλος Louis C. Camilleri θα έπρεπε να το σκεφτεί διπλά πριν αφήσει τους δικηγόρους του να στείλουν μια τέτοια επιστολή σε έναν ξεχωριστό πελάτη ο οποίος έχει αγοράσει 4 ολοκαίνουργιες Ferrari τα τελευταία 10 χρόνια!!! Είμαι ακόμα άφωνος για την αντιεπαγγελματική και επιθετική συμπεριφορά της Ferrari προς τους πελάτες της !!!! Επίσης έχω πληρώσει προσωπικά για το αυτοκίνητό μου! Δεν θα κατεβάσω τις φωτογραφίες και θα κινηθώ νομικά εναντίον της Ferrari για αυτή την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά! Περιμένω μια επίσημη συγγνώμη από τον Louis C. Camilleri!».

Πάντως μετά από όλα αυτά ο θρασύς Plein δεν έχει κάνει πίσω και υπάρχει ακόμη και τώρα υλικό στο Instagram με τα παπούτσια πάνω στο καπό της πράσινης Ferrari.