ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Veloster της Hyundai γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό

To Veloster της Hyundai γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό

Το τμήμα N της κορεάτικης εταιρείας θα παρουσιάσει στη SEMA το πρωτότυπο Veloster N Performance

Του Γιάννη Σκουφή

Από ότι φαίνεται ήταν να μη γίνει η αρχή, γιατί η Hyundai διευρύνει συνεχώς τη γκάμα των πιο σπορ μοντέλων της, αυτών με τον κωδικό N. Μάλιστα αυτή τη φορά δεν πρόκειται για κάποιο μοντέλο παραγωγής, αλλά για ένα πρωτότυπο, το Veloster N Performance.

Το συγκεκριμένο concept θα παρουσιαστεί στην αμερικάνικη έκθεση SEMA και είμαστε βέβαιοι πως ακόμα και αύριο το πρωί θα μπορούσε να κατασκευαστεί κανονικά και να πουληθεί. Ανεξάρτητα πάντως από το τελευταίο η εμφάνισή του είναι πραγματικά πιο σπορ, καθώς οι σχεδιαστές του χρησιμοποίησαν με επιτυχία στοιχεία που το κάνουν να δείχνει πιο δυναμικό και εντυπωσιακό, χωρίς από την άλλη να υπάρχουν επεμβάσεις στον κινητήρα.

Στοιχεία όπως την εισαγωγή αέρα στο καπό, το εμπρός σπλίτερ, τα επανασχεδιασμένα μαρσπιέ, τον πιο έντονο διαχύτη και βέβαια και μεγάλη πίσω αεροτομή. Εξίσου χαρακτηριστικές και οι πορτοκαλί λεπτομέρειες και οι ζάντες των 19 ιντσών της OZ Racing.

Από κει και πέρα ιδιαίτερα αναβαθμισμένα είναι τα φρένα, καθώς μπροστά υπάρχουν εξαπίστονες δαγκάνες και πίσω τετραπίστονες, ενώ οι δίσκοι είναι διαμέτρου 380 και 360 χιλιοστών αντίστοιχα. Η ανάρτηση με τη σειρά της είναι της Extreme Racing με ελατήρια H&R και αντιστρεπτικές Daewon Steel, ενώ η ειδικά σχεδιασμένη εξάτμιση της Capristo.

Ανάλογες επεμβάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό, όπου κυριαρχεί το Αλκαντάρα και τα διακοσμητικά από ανθρακόνημα, ενώ το παρόν δίνουν και εδώ οι πορτοκαλί λεπτομέρειες.