ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes θα κάνει την X-Class και XL

Η Mercedes θα κάνει την X-Class και XL

Η καρότσα του αγροτικού της Mercedes θα μεγαλώσει κατά μερικά εκατοστά προκειμένου να αυξηθεί η πρακτικότητα.

του Γιάννη Σκουφή

Σε μερικές εβδομάδες, πιο συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης, η Mercedes σκοπεύει να παρουσιάσει μια πιο μακριά έκδοση του ημι- φορτηγού της, της X-Class. H οποία δοκιμάζεται ήδη στο δρόμο προκειμένου να γίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις.

Η διαφορά σε σχέση με την X-Class που ήδη κυκλοφορεί εντοπίζεται στην καρότσα και συγκεκριμένα στο μήκος της. Που θα είναι μεγαλύτερη προκειμένου να αυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες και κατά συνέπεια και η πρακτικότητα στην οποία οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.

Η αύξηση τόσο του ολικού μήκους όσο και του μήκους της καρότσας θα συνοδεύεται κατά πάσα πιθανότητα και με αύξηση του ωφέλιμου φορτίου, οπότε το πιθανότερο είναι να υπάρχουν και κάποιες αλλαγές στην ανάρτηση. Κυρίως την πίσω.

Οι κινητήρες πετρελαίου που σίγουρα θα χρησιμοποιηθούν στην έκδοση long της X-Class είναι οι κορυφαίοι της γκάμας, ο V6 των 3.000 κυβικών και των 258 ίππων -εδώ είναι στάνταρ τόσο το αυτόματο κιβώτιο όσο και η τετρακίνηση- και ο τετρακύλινδρος 2.3 των 190 ίππων.