ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes θα σας λέει ακόμα και το ωροσκόπιο σας!

Η Mercedes θα σας λέει ακόμα και το ωροσκόπιο σας!

H νέα αναβαθμισμένη εκδοχή του MBUX και η φωνητική βοηθός Hey Mercedes αποκτούν όλο και πιο προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Mercedes αυξάνει ακόμη περισσότερο την αλληλεπίδραση του οδηγού κάνοντας ακόμη πιο έξυπνη τη φωνητική βοηθό του συστήματος infotainment των αυτοκινήτων της. Χαρακτηριστικό είναι πως το σύστημα θα έχει έναν ακόμη πιο ενεργό ρόλο ως προσωπική βοηθός καθώς δεν θα εκτελεί απλά φωνητικές εντολές.

Για παράδειγμα, ο οδηγός αρκεί να πει «Hey Mercedes, πόσο χιόνι έχει ρίξει στον προορισμό μου;» και το MBUX θα του απαντήσει με ένα πλήρες δελτίο χιονιού αναφέροντας ποια χιονοδρομικά κέντρα είναι ανοιχτά, το ύψος του χιονιού, τον διαθέσιμο αριθμό lift κ.λπ.

«Hey Mercedes, τι λέει το ωροσκόπιο για τον Ζυγό;». Ναι, είτε το πιστεύετε, είτε όχι το MBUX θα μπορεί να διαθέτει ενημέρωση για το προσωπικό σας ωροσκόπιο ζητώντας την ημερομηνία γέννησης και διασταυρώνοντας πληροφορίες από το διαδίκτυο. Προς το παρόν αυτή η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και φυσικά στα γερμανικά.

«Αυτό τι είναι; Πόλη, χώρα ή ποτάμι;». Οι ειδικοί της Mercedes έχουν προσθέσει και κάποιες άλλες πιο χαλαρές λειτουργίες όπως αυτή των κουίζ. Εδώ ο στόχος είναι να απαλλάξουν τον οδηγό από το στρες και το άγχος κάνοντας του απλές ερωτήσεις ώστε η διαμονή του στο αυτοκίνητο και στο ταξίδι να είναι πιο ευχάριστη. Έξυπνο, δε νομίζετε;