ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο θα είναι το μπόνους του Elon Musk για την εξαιρετική πορεία της Tesla;

Ποιο θα είναι το μπόνους του Elon Musk για την εξαιρετική πορεία της Tesla;

Ο Elon Musk είναι ο μεγαλομέτοχος της καλιφορνέζικης Tesla και έχει ακόμα ένα λόγο να χαίρεται για την επιτυχία της.

Του Γιάννη Σκουφή

Η γνωστή πια αμερικάνικη εταιρεία ιδρύθηκε το 2003, ξεκίνησε να δίνει το παρόν με το πρώτο Roadster και κατασκευάζει μαζικά ηλεκτρικά μοντέλα από το 2012, με το Model S. Ο Elon Musk ορίζει τις τύχες της τα τελευταία 12 χρόνια και σε αυτόν ουσιαστικά πιστώνεται το φαινόμενο Tesla που κατάφερε να (προ)ηγηθεί στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όλα αυτά τα χρόνια ο λάτρης των social media Musk έχει κατηγορηθεί για τα καυστικά και πολλές φορές προκλητικά σχόλια στο αγαπημένο του Twitter, έχει περάσει και από την επιτροπή της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς για λόγους χειραγώγησης της μετοχής της Tesla, ενώ έχει επενδύσει και ιδιαίτερα μεγάλα κεφάλαια.

Τώρα από ότι φαίνεται ήρθε η ώρα της ανταμοιβής του, μιας και η πολύ καλή πορεία της εταιρείας έχει άμεσα αντίκτυπο και στην προσωπική του τσέπη. Και αυτό γιατί θα λάβει ένα ιδιαίτερα υψηλό bonus σε μετοχές της Tesla, αρκεί το επόμενο εξάμηνο η χρηματιστηριακή αξία της να μην πέσει κάτω από τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάτι που μάλλον θα το πετύχει, καθώς η τιμή της μετοχής της αξίζει πλέον πάνω από τα 780 δολάρια, παρόλο που λόγω κορονοϊού είχε πέσει στα 350. Η υψηλότερη τιμή που έχει φτάσει είναι τα 968 δολάρια και έτσι ο Elon Musk αναμένεται να αυγατίσει την προσωπική του περιουσία κατά 1 δισεκατομμύριο δολάρια…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Με μάσκα η επιστροφή στην κανονικότητα - Πού θα είναι υποχρεωτική - Η σωστή χρήση της