ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα διπλώματα οδήγησης θα γίνουν και ψηφιακά

Τα διπλώματα οδήγησης θα γίνουν και ψηφιακά

Η πανδημία του κορονοϊού επιταχύνει την ψηφιοποίηση και στα διπλώματα οδήγησης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ψηφιοποίηση των πάντων θα διευκολύνει σημαντικά τη ζωή μας και σε ότι αφορά τις μετακινήσεις, μιας και πέρα από τη διασύνδεση των αυτοκινήτων που ήδη υπάρχει και θα αποκτήσει και άλλες δυνατότητες με το 5G, θα δούμε στο μέλλον και αυτόνομα αυτοκίνητα, επικοινωνία του με τις υποδομές κ.λπ.

Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν το ότι οι υπουργοί Συγκοινωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης, που ήδη υπάρχει στη Φινλανδία και τη Νορβηγία, είναι απόλυτα λογικό και αναμενόμενο. Το ψηφιακό δίπλωμα καταρχήν δεν θα αντικαταστήσει το συμβατικό σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας δίπλωμα αλλά θα λειτουργεί συμπληρωματικά μιας και το smartphone οι περισσότεροι το έχουμε πάντα πάνω μας. Κάτι που δεν ισχύει πάντα για το πορτοφόλι στο οποίο είναι μέσα το δίπλωμα ή για το δίπλωμα μεμονωμένα.

Φυσικά σε περίπτωση ελέγχου δεν θα μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως έμεινε από μπαταρία και δεν μπορεί να δείξει το δίπλωμα, μιας και αφενός κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο έχει μια τουλάχιστον θύρα USB με τη βοήθεια της οποίας μπορεί να φορτίσει το τηλέφωνο και αφετέρου θα υπάρχουν και δικλείδες ασφαλείας. Υπό τη μορφή μιας βάσης δεδομένων με όλα τα ισχύοντα διπλώματα οδήγησης στην οποία εννοείται πως θα έχουν πρόσβαση οι αστυνομικοί.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.