ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί αυτό το λεωφορείο με τις μωβ πινελιές έχει ιδιαίτερη αξία;

Γιατί αυτό το λεωφορείο με τις μωβ πινελιές έχει ιδιαίτερη αξία;

Η απάντηση είναι γιατί ανήκε σε αυτόν που τραγουδούσε με το μοναδικό του στιλ το Purple Rain: τον Prince!

Του Γιάννη Σκουφή

O διάσημος Prince Rogers Nelson, ευρύτερα γνωστός ως Prince, ήταν ένας Αμερικανός μουσικός, τραγουδοποιός και ηθοποιός και μία από τις σημαντικότερες μορφές της ποπ μουσικής από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το Kiss, When Doves ή το Purple Rain είναι μερικά μόλις από τα hits που είχαν χτυπήσει «κόκκινο» στα charts. Χαρακτηριστικό είναι πως το Purple One είχε 47 εισόδους στο Billboard Hot 100!

Τώρα, το λεωφορείο Eagle Model 10 που βλέπετε δεν είναι ένα συνηθισμένο, καθώς ανήκε στον Prince. Ο οποίος το χρησιμοποίησε το 1984 και το 1985 για την περιοδεία του «Rain Tour», ενώ τώρα πωλείται από τον οίκο Mecum σε δημοπρασία που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Την κίνησή του εξασφαλίζει ένας turbo diesel της Detroit Engines με 270 ίππους και τεράστια αποθέματα ροπής από τις 1.400 σ.α.λ., ενώ οι θέσεις οδηγού και συνοδηγού είναι ιδιαίτερα άνετες και αναπαυτικές, με την πρώτη να προέρχεται από ένα ιδιωτικό τζετ!

Ο Prince είχε γυρίσει σχεδόν ολόκληρες τις ΗΠΑ για την περιοδεία του, οπότε το εσωτερικό του λεωφορείου είναι λογικό να θυμίζει περισσότερο ένα τεράστιο τροχόσπιτο, καθώς διαθέτει μπάνιο με όλα τα αξεσουάρ, κουζίνα, καναπέ που ανοίγει και γίνεται κρεβάτι και πολλά άλλα κομφόρ.

Εννοείται πως υπάρχει μια μεγάλη τηλεόραση, ασύρματη σύνδεση στο internet -επαναστατικό πριν από 35 χρόνια!- έξυπνο σύστημα θέρμανσης, μια γεννήτρια ρεύματος για κάθε ενδεχόμενο και άλλα πολλά

Όσο για το ντεκόρ και το κυρίαρχο χρώμα, π.χ. στα χαλιά και στις κουρτίνες, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία, είναι περιττό να πούμε πως είναι το μωβ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr