ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα SUV δεν θα πεθάνουν ποτέ!

Τα SUV δεν θα πεθάνουν ποτέ!

Τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο συμπέρασμα καταλήγει καθώς ακόμα και η Smart θα αποκτήσει το πρώτο της SUV!

Του Γιάννη Σκουφή

Η αλήθεια είναι πως οι φήμες για ένα SUV με τα σήματα της Smart υπάρχουν εδώ και καιρό. Για την ακρίβεια εδώ και πολύ καιρό, ακόμα και πριν γίνει το boom της αγοράς των SUV. Και μετά την εξαγορά της Smart από την κινεζική Geely (σε ποσοστό 50%, το υπόλοιπο παραμένει στην Daimler) το όνειρο όσων ήθελαν να αποκτήσουν ένα στιλάτο και ξεχωριστό «σμαρτ» SUV επιτέλους θα υλοποιηθεί.

Μία πρώτη γεύση θα πάρουμε το ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς η εταιρεία έχει προγραμματίσει για τότε ενός πρωτότυπου που θα έχει υπερυψωμένο αμάξωμα και σαφώς πιο μεγάλες διαστάσεις σε σχέση με ότι ξέρουμε μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια το SUV της Smart θα είναι τόσο μεγάλο και τόσο άνετο που θα μπορεί να συγκριθεί με μοντέλα σαν το Countryman της Mini.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες αλλά αν πει κανείς πως το αμάξωμα θα είναι μοντέρνο και ιδιαίτερο δεν θα έχει πέσει και πολύ έξω. Η βάση του θα είναι το νέο πλαίσιο SEA που έχει εξελιχθεί από την Geely και φυσικά η γκάμα δεν θα έχει παρά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Μάλιστα η top έκδοση θα μπορούσε να έχει ακόμα και δύο ηλεκτροκινητήρες, να αποδίδει περίπου 300 ίππους και χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 70 kWh να έχει αυτονομία που θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα.

Στόχος της Smart δεν θα είναι πλέον μόνο η αγορά της Ευρώπης ή των ΗΠΑ, αλλά και αυτή της Κίνας, η οποία όπως μπορείτε να φανταστείτε έχει μεγάλη βαρύτητα και την ανάλογη προτεραιότητα.

Τα νέας γενιάς Smart, μεταξύ αυτών και το SUV, θα σχεδιάζονται από τη Mercedes, ενώ η εξέλιξη και η παραγωγή τους θα γίνεται από την Geely στην Κίνα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.