ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μία πολύ έξυπνη ιδέα από την Spotify

Μία πολύ έξυπνη ιδέα από την Spotify

Η πασίγνωστη σουηδική εταιρία αναπαραγωγής μουσικής ανακοίνωσε μια πολύ χρήσιμη συσκευή που θα λατρέψει κάθε gadget-άκιας.

Του Γιάννη Σκουφή

Το Spotify είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που δεν βρίσκουν χρήση μόνο σε smartphones αλλά σε διάφορες συσκευές ήχου προσφέροντας πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες μουσικά αρχεία και ατελείωτες ώρες ακρόασης σε εκατομμύρια χρήστες.

Ειδικά για την χρήση στο αυτοκίνητο η Spotify ανακοίνωσε μια ιδιαίτερα πρακτική συσκευή την οποία ονομάζει Car Thing και έχει ενσωματωμένη την εφαρμογή. Από κει και πέρα τοποθετείται γρήγορα και εύκολα στο ταμπλό του αυτοκινήτου προσφέροντας ευκολία στην χρήση χάρη στα μεγάλα και πρακτικά χειριστήρια της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία της είναι να συνδεθεί σε θύρα USB ώστε να τροφοδοτείται με ενέργεια και ασύρματα με το smartphone ώστε να αναπαράγονται μουσικά αρχεία. Είτε αυτά που είναι ήδη αποθηκευμένα είτε μέσω streaming.

Τώρα, αν σκέφτεστε πόσο άχρηστη μπορεί να είναι μια τέτοια συσκευή από την στιγμή που όλα τα smartphone μπορούν να τρέξουν το Spotify ίσως να ξεχνάτε πως πέρα από τα σύγχρονα αυτοκίνητα υπάρχουν και τα παλιότερα.

Αυτοί που δεν έχουν καν θύρα USB (εδώ η φόρτιση γίνεται μέσω της υποδοχής του αναπτήρα). Έτσι, το Car Thing είναι μια πολύ πρακτική λύση για αυτοκίνητα με παλιότερο ηχοσύστημα -η σύνδεση εδώ μπορεί να γίνει μέσω του κλασικού βύσματος (jack).

Το Car Thing προσφέρεται δωρεάν από τη Spotify, με εξαίρεση τα έξοδα αποστολής. Δυστυχώς, όμως μόνο για τις ΗΠΑ -μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.