ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Renault 5 Turbo 3: To απόλυτο restomod!

Renault 5 Turbo 3: To απόλυτο restomod!

Μερικές φορές τα restomods, τα ανακατασκευασμένα παλαιότερα μοντέλα, είναι πιο ενδιαφέροντα από τα γνήσια.   

Του Γιάννη Σκουφή

Το Renault 5 είχε γράψει το δικό του κεφάλαιο στην αυτοκινητοβιομηχανία την εποχή του ‘80 και ειδικά με το R5 Turbo, ενώ ίσως να έχετε ακούσει πως η γαλλική εταιρία θα το επαναφέρει στους δρόμους το 2024. Αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα υπάρξει και μια σπορ έκδοση Alpine.

Μέχρι να φτάσει εκείνη η στιγμή μια ανεξάρτητη εταιρεία με την ονομασία Legende Automobili μας παρουσιάζει ένα καυτό restomod που βασίζεται στο κλασικό Renault 5 Turbo. Το οποίο restomod ονομάζεται για την περίσταση Turbo 3, έχει τον κινητήρα στο κέντρο και είναι ανακατασκευασμένο στο «χέρι».

Όπως μπορείτε να δείτε υπάρχουν οι μεγάλες πλευρικές εισαγωγές για να ψύχεται ο κινητήρας, το καπό έχει επίσης μια μεγάλη εισαγωγή αέρα, στο πίσω μέρος ξεχωρίζει η αεροτομή και υπάρχουν δύο απολήξεις της εξάτμισης, ενώ πολύ όμορφες είναι οι κόκκινες λεπτομέρειες.

Επίσης, υπάρχει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος προκειμένου το βάρος να διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το αμάξωμα έχει μεγαλώσει αρκετά σε πλάτος προκειμένου να χωρούν οι 16άρες ή 17άρες ζάντες. με τις πίσω να είναι πολύ πιο φαρδιές.

Και ενώ το αμάξωμα μας θυμίζει έντονα το αρχέτυπο μοντέλο, στο εσωτερικό δεν υφίσταται κανένας συσχετισμός, μιας και ο διάκοσμος είναι minimal με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων και έναν επιλογέα που παραπέμπei σε αγωνιστικά πρότυπα. Χαρακτηριστικά είναι και τα μπάκετ καθίσματα με τις ζώνες τεσσάρων σημείων.

H Legende Automobili δεν λέει και πολλά για το κινητήρα πέραν του ότι είναι τετρακύλινδρος δίλιτρος με ισχύ περίπου 400 ίππων, που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου. Δηλαδή σαφώς πιο ισχυρό σε σχέση με το αρχέτυπο των 160 ίππων με το χειροκίνητο κιβώτιο των πέντε σχέσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα κληρώνει για τη Μύκονο - Οι ανησυχίες και για άλλα νησιά και η στρατηγική της κυβέρνησης