ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος δεν θα ήθελε αυτή την Ferrari F40;

Ποιος δεν θα ήθελε αυτή την Ferrari F40;

Τα Rolex και οι Ferrari ίσως και να είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που μπορεί να κάνει ένας διορατικός συλλέκτης.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε μία εποχή αβεβαιότητας και με τις ισοτιμίες να ανατρέπονται μία καλή επένδυση πάντα πιάνει τόπο. Αρκεί όσο περνά ο χρόνος να γίνεται όλο και πιο ακριβή και όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές οι κλασικές Ferrari ανεβάζουν συνεχώς την αξία τους.

Και δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για κάποια σούπερ σπάνια 250 GTO μιας και ακόμη και αυτή η F40 του 1990 που βλέπετε θα δημοπρατηθεί στις 20 του μήνα για περίπου 2,5 εκατομμύρια δολάρια από την Mecum Monterey. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως η F40 είναι η τελευταία Ferrari με την υπογραφή του Enzo.

Την αξία της συγκεκριμένης F40 ανεβάζει η εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και πως τα πάντα πάνω της είναι αυθεντικά και με την πιστοποίηση του εργοστασίου. Το 1990 είχε βραβευτεί με το βραβείο Platinum από το Ferrari Club of America, ενώ μετά από μια πλήρης αναπαλαίωση που έγινε το 2017 και που κράτησε δύο χρόνια η F40 βραβεύτηκε ξανά στο Watkins Glen για την αυθεντικότητά της.

Την κίνηση αναλαμβάνει ένας V8 2.900 κυβικών που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 485 ίππους στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου με πέντε σχέσεις. Αξιοσημείωτο είναι πως η εικονιζόμενη F40 δεν έχει περάσει τα 30+ χρόνια της κλεισμένη σε ένα γκαράζ αφού έχει «γράψει» σχεδόν 25 χιλιάδες χιλιόμετρα.