ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW i4 και ως περιπολικό

Η BMW i4 και ως περιπολικό

Σε πολλές χώρες έχουμε δει τους στόλους της αστυνομίας να ενισχύονται με ηλεκτρικά περιπολικά. Τα οποία κινούνται αθόρυβα και γρήγορα. Για όσο το θέλει η μπαταρία τους.

Του Γιάννη Σκουφή

Προς το παρόν η όλη ιδέα βασίζεται στην έμπνευση της AC Schnitzer να μεταμορφώσει την i4, το γνωστό ηλεκτρικό σεντάν της BMW, σε περιπολικό. Έτσι, ακόμη και αν επίσημα η γερμανική αστυνομία δεν την έχει (ακόμα) συμπεριλάβει στο στόλο της, η γνωστή εταιρία βελτιώσεων που ειδικεύεται στα βαυαρικά μοντέλα μας δείχνει μια σχετική προοπτική.

Άλλωστε, η Schnitzer είναι από τις πρώτους βελτιωτές που ξεκίνησαν να αναβαθμίζουν τα περιπολικά της γερμανικής αστυνομίας ώστε αυτά να μπορούν να τα βγάλουν πέρα στις καταδιώξεις ακόμη και στις περιβόητες Autobahnen. Όχι πως παίζει ρόλο σε μία καταδίωξη το όριο ταχύτητας σε έναν αυτοκινητόδρομο…

Όπως και να έχει η εικονιζόμενη i4 δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακή με τα χαρακτηριστικά χρώματα της γερμανικής αστυνομίας και φυσικά υπάρχουν όλα τα αναγκαία, όπως τα αυτοκόλλητα στο πλάι, ο φάρος στην οροφή, τα ειδικά επιπρόσθετα LED μπροστά και πίσω, καθώς και αεροδυναμικές επεμβάσεις. Επιπρόσθετα υπάρχουν βελτιώσεις στην ανάρτηση που έχει χαμηλώσει κατά 25 χιλιοστά, ενώ νέες είναι και οι 20άρες ζάντες.

Η AC Schnitzer δεν αναφέρει κάτι για τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά προφανώς τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ με τα συνολικά 544 άλογα προσφέρουν τουλάχιστον εκρηκτικές επιταχύνσεις με ένα «0-100» που δεν ξεπερνά τα 4.0 δεύτερα. Νούμερα που ενδεχομένως να είναι ακόμη καλύτερα μετά το σχετικό tuning.

Τέλος, να πούμε πως η i4 της AC Schnitzer αποτελεί μέρος του πρότζεκτ «Tune it! Safe!» που εδώ και σχεδόν μία εικοσαετία προάγει μέσα από μία εθνική καμπάνια την οδική ασφάλεια.