ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σχεδόν 900 ίπποι βάζουν φωτιά στα πράσινα

Σχεδόν 900 ίπποι βάζουν φωτιά στα πράσινα

Αυτή τη φορά η Mansory επέλεξε μία από τις κορυφαίες Mercedes για να την αναβαθμίσει και να την μεταμορφώσει σε ένα αγωνιστικό δρόμου.

Του Γιάννη Σκουφή

Η plug-in υβριδική Mercedes-AMG GT 63 S E Performance με την μακρόσυρτη ονομασία είναι ένα από τα πιο ισχυρά μοντέλα που υπάρχουν στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας.

Από εκεί και πέρα οι μηχανικοί της Mansory κατάφεραν να ανεβάσουν την ισχύ του twin-turbo V8 των 4.000 κυβικών στους 897 ίππους και τα 1.490 Nm. Μία σημαντική αύξηση καθώς η εργοστασιακή απόδοσης είναι 843 ίπποι και 1.470 Nm.

Ελαφρώς βελτιωμένες είναι και οι επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται περίπου ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο γρήγορα (στα 2,2 δλ.) και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Πέρα από τις καλύτερες επιδόσεις η Mansory τονίζει πως έχουν γίνει σημαντικές αναβαθμίσεις και στα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Εννοείται πως η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να το δείχνει και έτσι η γερμανική εταιρία έχει φροντίσει έτσι ώστε η πράσινη GT63 να έχει ένα εμφατικό body-kit με μπόλικο ανθρακόνημα, αεροδυναμικά βοηθήματα, ζάντες ιντσών και τα σήματα της μπροστά και πίσω.

Ανάλογος είναι ο αέρας και στο εσωτερικό με το αγωνιστικό στοιχείο να είναι διάχυτο για αυτό το πανίσχυρο τετράτροχο που προφανώς θα κοστίζει ίσως και τα διπλά -στην Γερμανία- σε σχέση με την «απλή» έκδοση που ξεκινά από τις 196.897 ευρώ.