ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes ετοιμάζει μία μικρή G-Class

H Mercedes ετοιμάζει μία μικρή G-Class

Η γερμανική εταιρεία μπορεί να έχει ως στόχο να συρρικνώσει την γκάμα των βασικών της μοντέλων, αλλά δε λέει όχι σε ένα κόμπακτ SUV.

Του Γιάννη Σκουφή

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μέλλον των A και B-Class είναι αβέβαιο και το πιο πιθανό είναι πως η γκάμα της Mercedes δεν θα ξεκινά από αυτά τα μοντέλα αλλά από την CLA που θα τοποθετείται κάτω από την C-Class.

Και αν τελικά οι πιο μικρές προσθιοκίνητες Mercedes καταργηθούν, τότε θα υπάρξει χώρος για ένα μικρό SUV που ωστόσο θα έχει μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου. Ένα τέτοιο SUV θα μπορούσε να έχει τόσο συμβατικές, όσο και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Και οι δύο θα βασίζονται στο νέο πλαίσιο MMA (Mercedes Modular Architecture), που θα χρησιμοποιείται και στη νέα γενιά CLA που θα χτίσει τη νέα προϊοντική οικογένεια Entry Luxury.

Η CLA θα είναι το πρώτο από τα πέντε ολοκαίνουργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη τριετία. Μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνεται και το νέο SUV που προαναφέραμε με τις κόμπακτ διαστάσεις που θα είναι αντίστοιχες αυτών του νέου Jeep Avenger.

Το ενδιαφέρον είναι πως το πλαίσιο της μικρής G-Class θα είναι 800V με την μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφόρτιση έως 350 kW και φόρτιση από το 10 στο 80% της ενεργειακής της χωρητικότητα μέσα σε μόλις μισή ώρα.

Όσον αφορά στις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχει για όλες υβριδική υποβοήθηση.