ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Honda μπαίνει στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων

H Honda μπαίνει στο χώρο των ηλεκτρικών ποδηλάτων

Το Honda e-MTB Concept ήταν ένα από τα πολλά εκθέματα που προσέλκυσε το ενδιαφέρον στην έκθεση κινητικότητας στην Ιαπωνία.

Του Γιάννη Σκουφή

Τελευταία έχουμε δει πολλούς κατασκευαστές αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών να μπαίνουν στην αγορά των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Εταιρείες όπως η Porsche έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στα e-bikes, ενώ μάρκες όπως η Ducati και η Yamaha έχουν επίσης παρουσιάσει εντυπωσιακά ηλεκτρικά mountain-bikes.

Αυτή τη φορά, είναι η Honda που επιδεικνύει έντονο ενδιαφέρον για τον κόσμο των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Μάλιστα, η ιαπωνική εταιρεία δεν είναι άγνωστη στον χώρο της ηλεκτρικής κινητικότητας αφού διαθέτει μια ευρεία γκάμα εξηλεκτρισμένων αυτοκινήτων και ηλεκτρικών σκούτερ.

Έτσι, η είσοδός της στα e-bikes μοιάζει σαν φυσικό επακόλουθο, ακόμη και αν το e-MTB παρουσιάστηκε ως ένα πρωτότυπο που σχεδιαστικά δείχνει να δανείζεται αρκετά στοιχεία από το χώρο της μοτοσικλέτας.

Διαθέτει ένα σκελετό που έχει ενσωματωμένη ανάρτηση για την απορρόφηση των κραδασμών ενώ το πίσω ψαλίδι είναι αρθρωμένο στο κυρίως πλαίσιο με μεγάλο βαθμό ελευθερίας. Για μεγάλη αντοχή το πλαίσιο είναι από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, ενώ ορισμένα τμήματα αποτελούνται από ανθρακόνημα για τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.