ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το παλιό Range Rover είχε έναν διάσημο ιδιοκτήτη

Αυτό το παλιό Range Rover είχε έναν διάσημο ιδιοκτήτη

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό Range Rover του 1977 που ανήκε στον Peter Sellers και ήταν ξεχασμένο σε μία αποθήκη για περίπου τέσσερις δεκαετίες!

Του Γιάννη Σκουφή

Με την πρώτη ματιά φαίνεται πως κάτι τρέχει με αυτό το ελαφρώς μετασκευασμένο Range Rover. Το οποίο το είχε παραγγείλει ο Άγγλος ηθοποιός Peter Sellers, που είχε γίνει διάσημος κυρίως για το ρόλο του επιθεωρητή Jacques Clouseau στη σειρά «Ροζ Πάνθηρας».

Την παραγγελία είχε αναλάβει η «Wood & Pickett», μια εταιρεία γνωστή για τις πολυτελείς μετατροπές της. Μάλιστα, το τρίθυρο Range Rover έχει διάφορα στοιχεία με την υπογραφή των Bill Wood και Les Pickett, οι οποίοι έγιναν διάσημοι τη δεκαετία του ‘60 για τη διαμόρφωση του Mini Cooper. Μερικοί από τους πιο γνωστούς πελάτες τους ήταν οι Elton John, Mick Jagger και Paul McCartney.

Ο Sellers ήταν γνωστός για την αδυναμία που είχε σε μοντέλα υψηλών επιδόσεων, όπως η Aston Martin DB4 GT και η Lamborghini Miura, αλλά το Range Rover του 1977 παραμένει ένα μοναδικό μοντέλο στη συλλογή του.

Πέρα από την χαρακτηριστική κεκλιμένη μάσκα, που θυμίζει το στυλ της Ferrari Testarossa, και τα καθίσματα της Recaro επενδεδυμένα με δίχρωμο δέρμα Connolly, υπάρχουν πρόσθετες ανέσεις που περιλαμβάνουν επιπλέον ηχομόνωση και πατάκια σα μοκέτες.

Κάτω από το καπό, ο V8 έχει διατηρηθεί στις αρχικές εργοστασιακές του προδιαγραφές. Μάλιστα, έχει γίνει μία πλήρης αναπαλαίωση έτσι ώστε μετά από τόσα χρόνια ο κινητήρας και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων να είναι λειτουργικά.

Το κοντέρ έχει «γράψει» σχεδόν 122.000 χιλιόμετρα με τον Sellers να το κρατά μέχρι τον θάνατό του το 1980. Στη συνέχεια το SUV παρέμεινε στην οικογένειά του.

Πλέον, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams, ο οποίος διαχειρίζεται την πώληση, έχει αυτή τη στιγμή μία σχετικά υψηλή προσφορά περίπου 6.000 ευρώ. Όπως και να έχει αυτό το μοναδικό Range Rover περιμένει το νέο του ιδιοκτήτη.