ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Rivian R2 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την εξοχή

Το Rivian R2 είναι το ιδανικό αυτοκίνητο για την εξοχή

Η αμερικανική Rivian παρουσίασε δύο ολοκαίνουργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχοντας ως στόχο να αποσπάσει ένα μερίδιο από την πίτα των πωλήσεων της Tesla.

Του Γιάννη Σκουφή

Ξεχάστε για λίγο τις κινεζικές εταιρείες. Η Rivian είναι μία πολλά υποσχόμενη εταιρία που προς το παρόν εστιάζει στην αμερικανική αγορά και αν όλα πάνε αισίως οι βλέψεις της φτάνουν μέχρι και την πιο απαιτητική της Ευρώπης.

Για την ώρα τα δύο ολοκαίνουργια μοντέλα που παρουσίασε, τα R2 και R3, θα λανσαριστούν το 2026 (δεν είναι μόνο ο Elon Musk που κάνει μακροπρόθεσμα πλάνα) και τραβούν την προσοχή, όχι μόνο για το ηλεκτρικό τους DΝΑ, αλλά και για τις πρωτότυπες ιδές που κρύβουν.

Έχοντας ως στόχο το Tesla Model Y η Rivian θέλει να διαφοροποιηθεί ισχυριζόμενη πως το R2 π.χ. θα διαθέτει το προαιρετικό κιτ «Travel Kitchen». Το οποίο περιλαμβάνει μια δεξαμενή νερού, ένα ψυγείο, μια επαγωγική εστία μαγειρέματος, πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο και ένα σετ μαγειρικών σκευών.

Για τις νυχτερινές αποδράσεις στην ύπαιθρο, υπάρχουν ειδικά φώτα για πρόσθετη ευκολία. Εναλλακτικά, διατίθεται ένα αποσπώμενο κιβώτιο με χειρολαβές και ρόδες, το οποίο ενσωματώνει ένα «ράντζο».

Το εσωτερικό του R2 είναι σχεδιασμένο για ευελιξία, επιτρέποντας στους χρήστες να αναδιπλώνουν την πίσω σειρά και τα δύο εμπρός καθίσματα για να δημιουργήσουν ένα χώρο που μπορεί κανείς να κοιμηθεί.

Επιπλέον, η οροφή του R2 μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ειδικό «κιβώτιο» που περιλαμβάνει μία αναδιπλούμενη σκηνή μαζί με μία μικρή σκάλα.

Επιπρόσθετα το πίσω μέρος μπορεί να φιλοξενήσει μία ειδική βάση στήριξης ποδηλάτου, που συγκρατεί με ασφάλεια δύο ποδήλατα. Ότι πρέπει για όσους θέλουν να συνδυάσουν μία βόλτα στην εξοχή και ταυτόχρονα να απολαύσουν την εμπειρία του mountain bike.