ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WEC: Η Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

WEC: Η Nissan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η Nissan θα αποκαλύψει επίσημα την πρώτη Φεβρουαρίου το GT-R ένα πρωτότυπο στην κατηγορία LMP1 που θα συναγωνιστεί τα υβριδικά αγωνιστικά οχήματα της Audi, Porsche και Toyota στις 24 ώρες του Le Mans το 2015.

Με δύο υβριδικά πρωτότυπα μπαίνει στη «μάχη» του FIA World Endurance Championship (WEC) η Nissan στην μεγάλη κατηγορία (LM P1). Το όνομα του πρωτοτύπου είναι Nissan GT-R LM NISMO, και με αυτό συνεχίζει μία παράδοση 30 ετών αυτή των μοντέλων GTR.

Το νέο «όπλο» της Ιαπωνικής εταιρίας θα αποκαλυφθεί την 1η Φεβρουαρίου στον τελικό του Super Bowl με μία διαφήμηση/ παρουσίαση. Η Nissan θέλει να εκμεταλλευτεί (στις ΗΠΑ) την τηλεοπτική απήχηση του τελικού του Αμερικάνικου «ποδοσφαίρου», καθώς πέρυσι καταγράφηκαν 111.5 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η Nissan δεν έχει αποκαλύψει ούτε τις τεχνικές λεπτομέρειες του πρωτοτύπου, αλλά ούτε τη σύνθεση της ομάδας. Πολύ πιθανόν σε αυτήν να δούμε ονόματα από την GT Academy αλλά και οδηγούς της Nissan από το Super GT.

Οι φήμες για το LMP1 της Nissan κάνουν λόγω για ένα εντελώς διαφορετικό όχημα από αυτά των Audi, Toyota και Porsche. Φημολογείται πως ο κινητήρας θα βρίσκεται στο εμπρός μέρος και θα αποδίδει συνδυασμένη δύναμη 2.000 ίππων (βενζινοκιντήρα και ηλεκτροκινητήρα). Το GTR-LM Nismo έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές στις ΗΠΑ από τον Δεκέμβριο με τον Michael Kruum στο τιμόνι.

Οι αριθμοί γούρια της Nissan

Το πρόγραμμα LM P1 ανακοινώθηκε στις 23 Μαΐου (2014), το οποίο είναι ένας καλό οιωνός. Στην Ιαπωνκή γλώσσα, το 2 είναι προφέρεται «ni» και το 3 «san» έτσι το «23» έγινε το τυχερό νούμερο της Nissan. Επιπλέον, ο Μάϊος είναι ο πέμπτος μήνας του χρόνου και η ημερομηνία γράφετε «5.23». Το νούμερο «5» είναι η λέξη «go» (Εμπρός) στα Ιαπωνικά οπότε όλο μαζί φαίνεται ως το σύνθημα: «Go, Nissan!» (Εμπρός Nissan).

Σχετικές ειδήσεις