ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo θα κατασκευάζει και φορτηγά;

Η Alfa Romeo θα κατασκευάζει και φορτηγά;

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει και δει φορτηγά και «αγροτικά» με τα σήματα πασίγνωστων κατασκευαστών σπορ αυτοκινήτων. H Alfa Romeo πάντως κατασκεύαζε επαγγελματικά οχήματα στο παρελθόν.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα φορτηγό με τα σήματα και τα αισθητικά χαρακτηριστικά των σύγχρονων Alfa Romeο είναι σίγουρα μια πρόσκληση για κάθε σχεδιαστή ή ειδικό στην επεξεργασία εικόνας. Όπως για παράδειγμα τον Κορεάτη σχεδιαστή Taekang Lee, ο οποίος επιβεβαιώνει το ταλέντο του προσαρμόζοντας με μεγάλη επιτυχία το μοτίβο της χαρακτηριστικής τριγωνικής μάσκας της Alfa Romeo, της Scudetto, στην πρόσοψη ενός τράκτορα!

Χαρακτηριστική είναι η προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια με το περίγραμμα της Scudetto να αγκαλιάζει σχεδόν όλη την μετωπική επιφάνεια. Ταυτόχρονα οι προβολείς θυμίζουν κάτι από Giulia ενώ αξιοσημείωτο είναι πως συγκεκριμένος τράκτορας είναι η κορυφαία έκδοση Quadrifoglio Verde. Κάτι που φαίνεται και από το χαρακτηριστικό σήμα στο προφίλ του.

Ο τράκτορας Alfa Romeo πάντως δεν είναι η μόνη ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση φορτηγού. Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον έχει και αυτή του Ρώσου Igor Shitikov με το «Volkswagen Renntransporter» το ρετρό στυλ του οποίου παραπέμπει σε πούλμαν και φορτηγά της Mercedes από τη δεκαετία του ’60. Καθόλου τυχαίο βέβαια μιας και τέτοια φορτηγά χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των αγωνιστικών Porsche 917 και 956.

Σχετικές ειδήσεις