ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Χαμός στο GP του Καναδά: Πρώτος ο Φέτελ αλλά νικητής ο… Χάμιλτον - Στα «κάγκελα» η Ferrari (vids)

Χαμός στο GP του Καναδά: Πρώτος ο Φέτελ αλλά νικητής ο… Χάμιλτον - Στα «κάγκελα» η Ferrari (vids)
Twitter/ @f1

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είδε πρώτος την καρό σημαία στο Μόντρεαλ, αλλά ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε τη νίκη στο γκραν πρι του Καναδά, 7ο αγώνα του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα.

Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari ξεκίνησε από την pole position και είχε την πρωτοπορία από την αρχή έως το τέλος του αγώνα, με τον Βρετανό παγκόσμιο πρωταθλητή να τον ακολουθεί από κοντινή απόσταση.

Όμως, ο Φέτελ τιμωρήθηκε με ποινή πέντε δευτερολέπτων, καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν ότι, μετά από μία μικρή έξοδο που είχε, παρεμπόδισε το μονοθέσιο της Mercedes κατά την επάνοδό του στην πίστα.

Καθώς τα δύο αυτοκίνητα τερμάτισαν με ελάχιστη διαφορά, ο Χάμιλτον πήρε την πέμπτη φετινή του νίκη.

Εκτός εαυτού ο Φέτελ... Άλλαξε τα νούμερα των οδηγών

Έξαλλος για τον τρόπο με τον οποίο έχασε την πρωτιά στο Μόντρεαλ, η οποία θα ήταν δεύτερη διαδοχική στην πίστα του Καναδά, εμφανίστηκε στη συνέχεια ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

O Γερμανός οδηγός περπάτησε μέχρι το συγκεκριμένο σημείο και άλλαξε τις ταμπέλες με τα νούμερα των θέσεων κατάταξης των τριών πρώτων μονοθεσίων. Πήρε δηλαδή την ταμπέλα με το Νο1 μπροστά από το μονοθέσιο του Χάμιλτον και την έβαλε μπροστά από την κενή θέση όπου θα έπρεπε να είναι παρκαρισμένη η δική του Mercedes και αντίστοιχα τοποθέτησε την ταμπέλα με το Νο2 μπροστά από τη Ferrari του Βρετανού νικητή!

Στο πόντιουμ πάντως ο Χάμιλτον τράβηξε τον Φέτελ να ανέβει δίπλα του στο πιο ψηλό σκαλί σαν να του λέει... «υπάρχεις χώρος για δύο στην πρώτη θέση»!

Ένσταση από τη Ferrari

Σε ένσταση κατά της απόφασης των αγωνοδικών να τιμωρήσουν τον Σεμπάστιαν Φέτελ με ποινή πέντε δευτερολέπτων προχώρησε η ομάδα της Ferrari μετά τη λήξη του γκραν πρι του Καναδά.

Η ιταλική ομάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση καθώς θεώρησε πως η ποινή που επιβλήθηκε στον Γερμανό πιλότο και του στέρησε τη νίκη παρά το γεγονός ότι κατέκτησε την πρώτη θέση ήταν άδικη.

Η Ferrari πλέον θα περιμένει να δει αν θα δικαιωθεί για την ένσταση που κατέθεσε και ελπίζει πως έστω και με αυτό τον τρόπο η νίκη θα κατακυρωθεί στον Φέτελ ο οποίος δεν μπορούσε να δεχτεί τον τρόπο με τον οποίο έχασε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr