Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Θα μπει στο βιβλίο Guinness το πιθανό ρεκόρ της αδικοχαμένης Jessi Combs;

Newsbomb

Φήμες θέλουν την Combs να έχει πετύχει την τελική των 856 χλμ./ ώρα και να έχει σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας για γυναίκα οδηγό!

Του Γιάννη Σκουφή

Τον προηγούμενο μήνα η Αμερικανίδα Jessi Combs έχασε τη ζωή της στα 39 της χρόνια σε μία προσπάθεια να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ της. Το δυστυχές συμβάν συνέβει σε μία αποξηραμένη λίμνη στο Όρεγκον των ΗΠΑ, όπου έχουν καταγραφεί διάφορα ρεκόρ ταχύτητας.

Η Combs έχε το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας οδηγού σε τέσσερις τροχούς από το 2013, πιάνοντας την τελική των 640,4 χλμ./ ώρα με το αεριωθούμενο όχημα North American Eagle Supersonic Speed Challenger. Πέρυσι είχε φτάσει έως τα 777,5 χλμ./ ώρα αλλά δεν κατάφερε να κάνει και δεύτερο πέρασμα, όπως προβλέπεται για να μπει στο βιβλίο Guinness, λόγω μηχανικού προβλήματος.

Τώρα, οι πιο πρόσφατες φήμες θέλουν την Combs να έχει κάνει δύο περάσματα με μέσο όρο τα 855,992 χλμ./ώρα και πως έχει γίνει αίτηση ώστε το ρεκόρ να πιστοποιηθεί και να αναγνωριστεί από το βιβλίο Guinness. Πάντως, για την ώρα το ρεκόρ της ταχύτερης γυναίκας στον κόσμο εξακολουθεί να το έχει η Kitty O’ Neil από το 1976(!) η οποία με ένα μετασκευασμένο μαχητικό αεροσκάφος πάνω σε τροχούς είχε αγγίξει τα 825,11 χλμ./ ώρα!

Πέρα από τους αγώνες (από εκτός δρόμου έως το Baja 1000) και τα ρεκόρ ταχύτητας η Combs ήταν γνωστή στην αμερικανική τηλεόραση ως παρουσιάστρια και ειδική σε εκπομπές υψηλής τηλεθέασης με θέμα το αυτοκίνητο.