Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν υπάρχει αυτή η ηλεκτρική Mustang!

Newsbomb

Μία από τις πολλές start-up που μετασκευάζουν κλασικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά μας παρουσιάζει ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον concept.

Του Γιάννη Σκουφή

Προς το παρόν η έμπνευση της Charge, όπως ονομάζεται η αμερικανική εταιρεία, υπάρχει μόνο σε ψηφιακά σχέδια, αλλά υπάρχουν πλάνα για την παραγωγή συγκεκριμένου αριθμού αυτοκινήτων.

Πηγή έμπνευσης για αυτή την ηλεκτρική αναβίωση αποτελεί η Mustang Fastback του 1967, η οποία μας παραπέμπει στη χρυσή εποχή των pony cars. Σχεδιαστικά το αρχέτυπο στιλ έχει διανθιστεί με σύγχρονα στοιχεία, όπως είναι οι LED προβολείς και η κλειστή μάσκα. Μία ακόμα όμορφη λεπτομέρεια είναι οι πιο μεγάλοι πίσω τροχοί με τις κοίλες ζάντες.

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι ανάλογα ελκυστική και έχει μια απέριττη άποψη. Πέρα από το τριάκτινο τιμόνι που μας ταξιδεύει στην αυθεντική εποχή της Mustang, o υπόλοιπος διάκοσμος είναι απόλυτα σύγχρονος περιλαμβάνοντας έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια μεγάλη κάθετη οθόνη αφής στο πρότυπο της Tesla ή του Ford Mustang Mach-E.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης δεν υπάρχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αλλά δύο που συνολικά αποδίδουν 544 ίππους και 1.500 Nm. Tα οποία χαρίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 4,0 δεύτερα, όταν η μπαταρία των 64,0 kWh προσφέρει αυτονομία για πάνω από 300 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Τέλος να πούμε πως η προβλεπόμενη παραγωγή θα περιοριστεί στα 499 αυτοκίνητα. Τα άσχημα νέα είναι πως δεν είναι σίγουρο πως η παραγωγή θα προχωρήσει. Ακόμη πιο άσχημα είναι τα νέα για την τιμή πώλησης, η οποία θα ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.