Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί αυτό το αθώο εξάρτημα έσπειρε τον πανικό;

Newsbomb

Ένας αθώος εντατήρας από τον ιμάντα χρονισμού ενός Audi ήταν αρκετός για να εκκενωθεί ένα ολόκληρο κτίριο. Πώς και έτσι;

Του Γιάννη Σκουφή

Στις ΗΠΑ πολλοί ζουν με τον φόβο και τον τρόμο μιας αδέσποτης σφαίρας ή μίας τρομοκρατικής βομβιστικής ενέργειας φτάνοντας μέχρι τα όρια της υπερβολής. Χαρακτηριστικό είναι ένα συμβάν που έγινε στο Salt Lake City όπου μετά από έναν εξονυχιστικό έλεγχο σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων εντοπίστηκε ένα περίεργο εξάρτημα που στην άκρη του είχε κάτι που έμοιαζε με περόνη από χειροβομβίδα.

Αυτό το εξάρτημα δεν έμοιαζε με κανένα άλλο που είχαν δει στο αστυνομικό τμήμα του Salt Lake City και αυτόματα θεωρήθηκε ως ένας πιθανός εκρηκτικός μηχανισμός. Στην εποχή όμως των social media κάποιος αστυνομικός εξπέρ στο twitter ανέβασε μια φωτογραφία με το εν λόγω εξάρτημα ρωτώντας τους followers να προσδιορίσουν την ταυτότητα του ύποπτου αντικειμένου.

Και μετά από δεκάδες απαντήσεις το πόρισμα ήταν ένα: Πως αυτός ο ύποπτος μηχανισμός δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν εντατήρα για τον ιμάντα χρονισμού σε μοντέλα της Audi. Μάλιστα, δεν έλλειψαν και διάφορα ειρωνικά σχόλια του στιλ «ένας ιδιοκτήτης ενός Q5 έχει βγει στην after market αγορά αναζητώντας ανταλλακτικά».

Από την πλευρά της στην επίσημη ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα δηλώνει πως πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια και πως οι αξιωματικοί ενέργησαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο εκκενώνοντας το κτίριο. Και όσο και αν αυτό ήταν υπερβολικό, πολύ καλά έκαναν.