Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο κλασικός Σκαραβαίος έχει γίνει ακόμα και αυτοκινούμενο

Newsbomb

Το Volkswagen Beetle, ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, έχει παραλλαγές που ούτε φανταζόμαστε.

Του Γιάννη Σκουφή

Τη δεκαετία του 1970 μία μικρή εταιρεία από την Καλιφόρνια που λεγόταν Super Cambers μετασκεύαζε διάφορα μοντέλα σε αυτοκινούμενα.

‘Ένα από τα πιο περίεργα που είχε φτιάξει ήταν το Super Bugger, η βάση του οποίου ήταν το Beetle της VW, ο γνωστός μας Σκαραβαίος. Στόχος ήταν να συνδυάσουν οι «φυσιολάτρες» την εποχή του Jim Hendrix και του Bob Marley το ανέμελο στυλ που πρέσβευε ο Σκαραβαίος με την πρακτικότητα και τις ανέσεις ενός τροχόσπιτου.

Κατασκευασμένο από ένα ξύλινο μπλοκ με πάνελ από υαλοβάμβακα (fiberglass) και μεταλλικά στοιχεία, το Super Bugger παρείχε έναν μικρό χώρο διαβίωσης εξοπλισμένο με βασικές ανέσεις για μακρινά ταξίδια.

Οι ταξιδιώτες είχαν στη διάθεσή τους περιστρεφόμενα καθίσματα με υποβραχιόνια, έναν πάγκο πίσω, δύο κρεβάτια, έναν ανοξείδωτο νεροχύτη, ένα φούρνο δύο εστιών, ένα ψυγείο και μια δεξαμενή νερού 45 λίτρων, καθώς και αρκετά άλλα κομφόρ.

Εκείνη την εποχή, αυτή η προσέγγιση αποδείχθηκε δημοφιλής, με πολλούς ιδιοκτήτες Beetle να επιλέγουν να μετατρέψουν τα αυτοκίνητά τους σε τροχόσπιτα.

Όχι ότι καλύτερο για τον αερόψυκτο κινητήρα των 1.600 κυβικών (με το 4άρι κιβώτιο) που είχε να μετακινήσει τον όγκο του Super Bugger, που ουσιαστικά από το καπό του και πίσω ήταν ένα άχαρο τροχόσπιτο με διπλές πόρτες, συρόμενα πλευρικά παράθυρα, πίσω σκάλα, σχάρα οροφής κ.λπ.

Ακόμη και έτσι όμως το Super Bugger πρόσφερε ένα άνετο καταφύγιο για ανέμελες περιπέτειες την εποχή των παιδιών των λουλουδιών.

Σήμερα, το Super Bugger παραμένει ένα περιζήτητο συλλεκτικό αντικείμενο, που εκτιμάται για τον ιδιόρρυθμο σχεδιασμό και τη νοσταλγική του γοητεία. Πως άλλωστε να εξηγήσει κανείς πως αυτό το μοντέλο του ‘68 με περίπου 100.000 στο κοντέρ του πωλήθηκε για 27.000 δολάρια. Όχι πολλά, αλλά ούτε και λίγα.